Da brijanje postane LAKŠE, a koža mekana: 4 trika za savršeno glatke NOGE

Veoma je bitno da naučite kako da se pravilno brijete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/gpointstudio

Brijanje je jedan od najlakših načina da uklonite neželjenje dlačice, a možda čak i najbrži.

Ako to radite često, vremenom ćete se uvežbati i biće vam potrebno svega nekoliko minuta da uklonite dlake.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dermatolog Ranela Hirš objasnila je kako da taj proces učinite još lakšim i praktičnijim.

Ako ste početnik kad je u pitanju brijanje, veoma je bitno da naučite kako da se pravilno brijete, i da ne ponavljate greške koje su se desile mnogim devojkama.

Krema za brijanje

Često se kao pomoćno sredstvo u brijanju koristi sapun koji nam je na dohvat ruke ili šampon.

Foto: Freepik/drobotdean

Dermatolog savetuje da za tu svrhu ipak koristite penu ili kremu za brijanje da ne biste bespotrebno iziritirali kožu. Oni su neophodni kako biste uklonili sve dlačice bez neželjenih posledica, kao što su crvenilo i pojava uraslih dlaka.

“Najbolje je da koristite penu za brijanje i oštar brijač za sve delove tela sa kojih želite da uklonite dlake. Takvi preparati su napravljeni na taj način da čine kožu mekom neposredno pre brijanja, što će olakšati sam proces. Sapun treba da izbegavate jer će začepiti oštrice od brijača”, objašnjava Ranella.

Nemojte da se brijete čim uđete pod tuš

Foto: Pexels/cottonbro

Ovo je još jedan način da izbegenete iritacije na koži posle brijanja. Sačekajte da vam koža postane mekana od tople vode i pare, a tek onda posegnite za brijačem. Pravite lagane pokrete, kako biste izbegli opasnost od posekotina. Ako se desi da se posečete ili napravite ogrebotinu, koristite antiperspirant koji sadrži alumijum hlorid i dovodi do zgrušavanja krvnog ugruška na mestu rane.

Koristite piling

Mnogi smatraju da piling nakon brijanja nije potreban jer se brijanjem uklanjaju mrtve ćelije kože. Ipak, ako ste skloni uraslim dlakama, bubuljicama i crvenilu trebalo bi posle svakog brijanja da uradite piling tela.

Foto: Freepik/gpointstudio

Vodite računa o higijeni brijača

Nemojte ostavljati brijač u kadi ili tuš kabini nakon brijanja jer od vlažnog okruženja on može početi da rđa. Takođe, ako ga ostavite pod parom i toplom vodom, postoji opasnost da se zarazite bakterijskom i gljivičnom infkecijom koje opstaju pod vlažnim uslovima.

Foto: Freepik/bearfotos

Nakon brijanja operite brijač toplom vodom, obrišite ga peškirom i sklonite ga na neko čisto mesto. Takođe, uklonite dlake koje su ostale u brijaču. To možete uraditi pomoću papira, ali nikako prstima jer se možete poseći.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar