TAJNI sastanak koji je mogao da spasi SRJ: Milošević mu je poslao PONUDU, ali Milo se plašio jedne stvari

Nekadašnji Miloševićev telohranitelj otkrio detalje tajnog sastanka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS, EPA PHOTO AP POOL/FRED ERNST

Nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević ponudio je tadašnjem crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću da bira funkciju u zajedničkoj državi kako bi ga odvratio od otcepljenja Crne Gore.

Nekadašnji Miloševićev telohranitelj Goran Pajić tvrdi da je predsednik SRJ u cilju opstanka SR Jugoslavije bio spreman da se odrekne određenih pozicija i da je zbog toga ponudio Đukanoviću da bira da li želi da bude predsednik ili premijer SRJ, ali je Milo odbio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Miloševićev predlog Đukanoviću je predočio operativac koji je taj zadatak trebalo da obavi mimo znanja tadašnjih rukovodilaca Službe državne bezbednosti Jovice Stanišića i Vukašina Maraša koji su činili sve što je bilo u njihovoj moći da do dogovora Miloševića i Đukanovića ne dođe.

– Prema nalogu Slobodana Miloševića tadašnji zamenik saveznog ministra unutrašnjih poslova otišao je u Crnu Goru. Pošto su Jovica Stanišić i Vukašin Maraš pumpali Đukanovića kako Milošević ima loše konotacije prema njemu i kako će ga ubiti, poenta je bila da njih dvojica ne saznaju da je neko stigao do Đukanovića – rekao je Pajić gostujući na Hepiju.

Đukanovića plašili da će ga Milošević ubiti

Pajić tvrdi da je posle tajnog susreta u Podgorici Đukanović dolazio dva puta u Beograd iako su ga Stanišić i Maraš savetovali da ne ide jer će ga Milošević ubiti.

– Bio sam i lično prisutan kad je krajem 1998. godine došao na Savet za nacionalnu bezbednost. Bio je vidno uplašen kad je nulazio jer smo mi tražili da njegovo obezbeđenje ostane napolju – rekao je Pajić i dodao da se Milošević sve vreme zalagao da održi postojanje SRJ bez obzira na to što Milo nije prihvatio ponudu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar