Tehnološke prinove: Predstavljen audio-vizuelni vodič kroz muzej Vuka i Dositeja

Muzej Vuka i Dositeja obeležio je danas 71 godinu od osnivanja izložbom "Dositejev licej, slike, crteži, fotografije" autorke Eliane Gavrilović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Na izložbi  a predstavljen je i audio-vizuelni vodič kroz postavku.

Izložba iz kolekcije Muzeja Vuka i Dositelja Narodnog muzeja u Beogradu, kako je to objasnila direktorka Bojana Borić Brešković, sadrži umetnička viđenja Dositejevog liceja tokom njegovog trajanja.

“Izloženi su radovi u tehnici ulja na platnu, akvarela, pastela i crteža tušem i olovkom. Zgrada nekadašnjeg Dositejevog liceja – Velike škole koja je u ovoj zgradi radila od 1809. do 1813. godine, bila je inspiracija umetnika, a Vuk je bio jedan od prvih polaznika. Izložbena postavka, čiji je autor Eliana, je dopunjena fotografijama zgrade koje datiraju od druge polovine 19. veka do današnjih dana”, objasnila je Breškovićeva.

Sad je sve na ruskoj Dumi: Nedostajuća stranica Miroslavljevog jevanđelja konačno stiže u Srbiju? (VIDEO)

Audio-vizuelni vodič kroz stalnu postavku namenjen je svim posetiocima, kao i turistima, jer kako je istakao koordinator projetka Miloš Dobrota, materijal će biti na srpskom, engleskom, turskom, kao i na znakovnom srpskom.

“Vodič je u vidu aplikacije kojoj se može pristupiti preko tableta u Muzeju. U okviru nje nalaze se prostorije ovog zdanja, postavka, fotografije, zapisi – a za ceo materijal konsultovani su stručnjaci kako bi sve bilo bez greške”, kaže Dobrota.

“Ognjište kao ishodište”: Otvorena izložba slika Vlatke Milenković (FOTO)

U stvaranju vodiča učestvovali su i dramski umetnici – Rada Ðuričin, Milan Caci Mihailović i Dubravka Marković, koji su svojim interpretacijama doprineli da se muzejski sadržaji “ožive”.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar