Birate li boju odeće u skladu sa RASPOLOŽENJEM i da li znate kako one utiču na njega?

Verovali ili ne, ali boja vaše odeće i te kako može da utiče na vaše raspoloženje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wayhomestudio

Smatrate li da je sasvim svejedno šta ćete obući?

I koje boje će biti vaša odeća?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Razmislite ponovo.

Boja odeće može da vam popravi raspoloženje, ali isto tako i da ga pokvari. Može čak i da ubrza i uspori puls, ali i da utiče na vaše samopouzdanje.

Predstavljamo vam mali vodič kroz boje i to kako koja utiče na raspoloženje.

Crvena
Odeća u crvenoj boji povećava samopouzdanje i doprinosi tome da se istaknete u gomili. Pokazuje odvažnost i olakšava donošenje odluka. Ova boja u velikoj većini sveta nosi auru opasnih strasti i seksualnosti. Recimo, crvena je u Indiji boja haljine koju nosi mlada na venčanju. Efekat crvene boje ublažavaju bela i bež.

Foto: Freepik/wayhomestudio

Žuta

Žuta je sunčana i pozitivna boja, te u skladu sa tim pomaže u zbližavanju sa ljudima, čak i sa onima koje možemo da nazovemo oholima, ili prilično stidljivima. Ukoliko odlučite da nosite nešto u žutoj boji, pripazite da ne preterate sa žutilom. Dovoljno je da jedan detalj bude u toj boji, ali nikako i cela odevna kombinacija.

Plava
Totalna je suprotnost crvenoj boji. Usporava otkucajte srca i snižava krvni pritisak, pa je idealna za opušteni osećaj. Kod drugih ljudi stvara pozitivan prvi utisak, pa je idealna za razgovor za posao, ili izlazak sa nekim ko vam se dopada. Ukoliko je nijansa plave previše tamna, možete je ublažiti svetlim bojama.

Foto: Freepik/wayhomestudio

Zelena
Zelena umiruje i osvežava. Ukoliko želite tako da se osećate, onda bi ona definitivno trebalo da bude vaš izbor. Ima jako mnogo nijansi zelene, pa je pogodna za sve tipove kože, odnosno, svako može da pronađe nijansu koja mu dobro stoji. Ukoliko želite da je naglasite, koristite aksesoare neutralnih boja. Isto tako će dobrar učinak na raspoloženje imati  i odeća neutralnih boja, uz zelene aksesoare.

Ljubičasta
Ona je savršena za stvaranje utiska iskusne i samouverene osobe. Baš kao i plava, odličan je izbor za ostavljanje prvog utiska. Podstiče stvaranje osećaja duhovnosti, a mladom licu daje dozu ozbiljnosti i zrelosti. Pastelne nijanse savršeno nadopunjuju ljubičastu boju.

Foto: Freepik/master1305

Crna
Crna nije boja, ali odlično stoji skoro svima i poznata je po stvaranju mršavijeg vizuelnog efekta i doprinosi elegantnijem izgledu. Sa druge strane, ostavlja utisak tuge, a tako može da utiče i na raspoloženje onoga ko je nosi. Ukoliko želite da izgledate više elegantno, a manje morbidno, kombinujte je sa detaljima živahnih boja.

Narandžasta
Ova boja je kombinacija karakteristika žute i crvene. Odličan je stimulator za razne aktivnosti, kao i za buđenje kreativnosti. Odlično izgleda u kombinaciji sa hladnim i neutralnim bojama.



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar