Skidao je albanski dron, a sad je pobesneo zbog Superlige: Fudbal su stvorili siromašni, a oteli bogati

To je poruka Stefana Mitrovića. Interesantne su i reči Mesuta Ozila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia.rs

I fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Mitrović digao je, između ostalih, glas protiv osnivanja nove evropske Superlige.

On je fotografijom na Instagramu, koja se ovog dana svuda na društvenim mrežama pojavljuje, više nego odlučno poručio šta misli o novonastaloj neprijatnoj situaciji za svetski fudbal.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

„Fudbal su stvorili siromašni, a oteli ga bogati“, poruka je koju je i srpski defanzivac podelio. Pomenuti slogan nastao je na utakmici pre četiri godine između jednog kluba iz Tunisa i Pari Sen Žermena.

Foto: Printscreen/Instagram/Stefan Mitrović

Zanimljivo da upravo klub iz francuske prestonice kojim upravlja bogata porodica Al Kelaifi nije želeo u novo takmičenje, već je ostao veran Ligi šampiona i UEFA.

Foto: Profimedia

Pored njega, svoje mišljenje je dao i nemački reprezentativac turskog porekla Mesut Ozil.

“Deca odrastaju sanjajući da osvoje Svetsko prvenstvo i Ligu šampiona – ne tamo neku Superligu. Uživanje u velikim utakmicama sastoji se u tome da se one dešavaju jednom ili dva puta godišnje, ne svake nedelje. Teško za razumevanje svakom fudbalskom navijaču”, napisao je Ozil na svom Tviter profilu.

Među klubovima koji su osnivači evropske Superlige su Real Madrid i Arsenal, čije boje je tokom bogate karijere branio Ozil.

Stigla potvrda: Ko zaigra u Superligi, neće moći na Evropskom i Svetskom prvenstvu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar