Kapela u kojoj je princ sahranjen nije njegova večna kuća: Ljubavna priča Filipa i Elizabete nije gotova

Njegovo telo biće premešteno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Chris Jackson/Pool via AP

Iako je kovčeg princa Filipa, vojvode od Edinburga, danas položen u kapeli Svetog Đorđa, to neće biti njegovo poslednje počivalište.

Njegovo telo biće premešteno da leži pored kraljice Elizabete II, supruge sa kojom je proveo duže od sedam decenija, kada ona umre, naveo je dopisnik CNN-a zadužen za teme o kraljevskoj porodici Mak Foster.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Princ Filip je tamo u svom privremenom odmorištu, zapravo sa ostalim kraljevima i kraljicama u velikom prostoru, zapravo u velikoj odaji pod zemljom u kapeli – rekao je Foster.

– Međutim, ova ljubavna priča nije gotova. Kada kraljica umre, biće sahranjena u kapeli kralja Džordža VI, kapeli njenog oca, i princ Filip će joj se tamo pridružiti. Dakle, ova ljubavna priča još nije gotova  – objasnio je on.

Foto:Tanjug/Danny Lawson/Pool via AP

Spomen-kapela kralja Džordža VI nalazi se u drugom delu crkve. Kraljičin otac, njena majka i sestra već su sahranjeni u toj grobnici.

Vojvoda od Edinburga imao je želju da njegova sahrana bude bez mnogo pompe, a mediji navode da, iako je interesovanje javnosti veliko, splet okolnosti zbog pandemije koronavirusa je “to delimično omogućio”. Međutim, kada dođe momenat da Velika Britanija isprati i monarha koji je na čelu zemlje najduže od svih svojih prethodnika, procedura za to je već poodavno utvrđena.

 



Izvor: CNN

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar