Nikolić i Petrović otpadaju: Ovo će biti Zvezdini “bonus” fudbaleri za narednu sezonu!

Opcija je mnogo, ali koliko zaista ovi momci mogu da budu na nivou potrebnom Crvenoj zvezdi je veliko pitanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Sezona 2021/21 je donela veliku novinu u Superligi Srbije u vidu pravila o “bonus” fudbalerima. Kao što je dobro poznato, svi timovi u elitnom rangu takmičenja moraju svaku utakmicu da počnu sa dvojicom mladih fudbalera u prvih 11.

Na kraju sezone ćemo podvući crtu i videti koliko je ovo pravilo zaista donelo srpskom fudbalu. Ukoliko pravilo ostane na snazi i naredne sezone, Crvena zvezda će morati da traži nove “bonus” fudbalere, pošto Veljko Nikolić i Njegoš Petrović više neće spadati u pomenutu grupu igrača. Oni su bili najviše korišćenji kao “bonus” igrači, ali od sezone 2021/22 će biti kao i svi ostali fudbaleri, jer su rođeni 1999. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Crvena zvezda ima plejadu talentovanih igrača u omladinskom pogonu i razvojnom timu, međutim, igranje za prvi tim je nešto potpuno drugačije. Videlo se na velikim utakmicama da klinci nisu zreli i da je potrebno još vremena da postanu fudbaleri na top nivou. Upravo zato će Dejan Stanković i sportski sektor Zvezde morati dobro da obrate pažnju pri odabiru mladih fudbalera.

Jedan od onih koji će i sledeće sezone biti “bonus” je Željko Gavrić. Talentovani krilni igrač je ove sezone dobijao šansu od Stankovića, ali je isto tako dobijao i ozbiljan broj kritika na račun svoje igre. Deluje da nije opravdao očekivanja i da je vrlo moguće da će crveno-beli pokušati da prodaju Gavrića, a realno je očekivati i da će Nikolić ili Petrović takođe napustiti zidine Marakane.

Ko će biti “bonus” fudbaleri za narednu sezonu?

Imena je mnogo, nedoumica takođe, a izbor je na Mitru Mrkeli i Dejanu Stankoviću. Zvezda trenutno u timu ima veliki broj igrača na koje može da računa kao “bonuse”. U ovu grupu igrača spadaju Nikola Krstović, Strahinja Eraković, Ričard Odada, pomenuti Gavrić, kao i mladi golman Marko Ćopić. Ova petorica fudbalera već sada su u prvom timu Zvezde, dok postoje i oni momci koji čekaju svoju šansu na pozajmicama ili u omladinskom timu.

Nikola Stanković (17) se nameće kao prvi kandidat da bude preokmandovan u prvi tm. Talentovani vezista je bio na zimskim pripremama sa Zvezdom, ali je Stanković odlučio da mu je bolje da nastavi da igra za Grafičar, gde je pokazao ozbiljan potencijal.

FOTO: Starsport

Iz Grafičara je realno da bude preokomandovan i Marko Lazetić, koji je poput Stankovića bio na pripremama prvog tima. Lazetić je veliki projekat crveno-belih i ima samo 17 godina. Ne treba zaboraviti ni nestašnog Andriju Radulovića, koji je imao blistav početak u prvom timu, međutim, nije prihvatio da ode u Grafičar, što je izazvalo bes kod uprave Zvezde i vraćen je u omadince. Od klinaca koji su pod komandom Marka Neđića, trenera omladinaca Zvezde, izdvojili su se Jovan i Nikola Mituljikić, pa i na njih treba obratiti pažnju.

Crveno-beli mogu sledeće sezone da koriste kao “bonuse” i fudbalere koji su na pozajmicama širom Srbije. Krenimo redom. Miloš Gordić, golman koji je oduševio u Mačvi i umalo nije sam priredio senzaciju protiv Partizana, Andrija Katić, još jedan golman i trenutno član novobeogradskog IMT-a,  a sve češće se pominje i Marko Konatar kao neko ko će biti priključen prvom timu. On trenutno igra u Železničaru iz Pančeva.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Poslednji koji bi mogao da bude “novi Nikolić i Petrović” je Luka Marković. Momak koji je bio član Juventusa je stigao na Marakanu početkom sezone, ali je odmah prekomandovan u Novi Pazar, gde je oduševio na meču sa Vojvodinom kada je postigao tri gola. Neočekivano je stao nakon toga, a trenutno je na pozajmici u Mačvi. I dalje je na koti od tri gola…

Opcija je mnogo, ali koliko zaista ovi momci mogu da budu na nivou potrebnom Crvenoj zvezdi je veliko pitanje. Deluje da pravilo o “bonusima” nije mnogo toga donelo srpskom fudbalu, ali ni klubu sa Marakane, koji ne može da se pohvali da je neki od njegovih “bonus” igrača eksplodirao.

Nije slučajno da se Zvezdan Terzić raspituje za Branislava Kneževića, fudbalera Mačve, koji je jedan od retkih “bonusa” u Superligi koji je pokazao da godine ne igraju fudbal.

Zvezda “napada” fudbalera po Terzićevom ukusu: Menadžeri kao osice krenuli na dečka koji obećava!

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar