Obavezno zapamtite ovo ime: Linda ima samo 15 godina, a ceo svet se divi njenom umeću! (VIDEO)

"Ovo dete je posebno", komentarisao je njene nastupe Žoze Morgado, novinar portugalskog "Rekorda"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter/Dodikan #Tennis

Linda Fruhvirtova je češka juniorska teniserka koja je sa 15 godina počela da oduševljava ceo svet. Trenutno je 361. teniserka planete, što je zaista impresivno za dete od 15 godina, a predviđa joj se blistava karijera.

Nakon osvojena četiri ITF turnira, zatim pobede nad jednom Aliz Korne, sada je stigla do druge pobede na WTA turu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pobedila je Emu Navaro sa 6:4, 6:2 u Čarlstonu na turniru iz serije 250 i zahvaljujući tome igraće u četvrtfinalu, a na WTA listi je napredovala za čak 139 pozicija.

“Ovo dete je posebno”, komentarisao je njene nastupe Žoze Morgado, novinar portugalskog “Rekorda”.

Uprkos tome što je napravila 11 dvostrukih servis grešaka, tinejdžerka je uspela da izbaci četiri godine stariju Amerikanku na njenom terenu, a impresionirala je naročito snažnim i učinkovitim udarcima iz forhenda i bekhenda. Meč je završila na sjajan način, nakon što je razmenu od 14 udaraca rešila divnim forhendom i najavila velike stvari koje je očekuju. Četvrtfinale WTA turnira izborila je sa samo 15 godina i 350 dana, a rekorderka je sada već poznata Kori Gof koja je sa 15 godina i 214 dana pre dve godine u Lincu izborila četvrtfinale.

Petnaestogodišnjakinju je pohvalila čak i Kris Evert, legendarna američka teniserka i bivša čelnica WTA.

“Petnaestogodišnju Fruhvitovu bilo je sjajno gledati danas protiv Korne. U januaru je nekoliko sedmica trenirala u mojoj akademiji. Jako je dobro igrala protiv teniserki koje su se takmičile na WTA turnirima i pokazivale samopouzdanje i talenat”, napisala je Evert.

Fruhvirtova igra i parove, a njena sestra Brenda takođe je velika nada češkog i evropskog tenisa. Brenda je šokirala teniski svet prije godinu dana kada je pobedila Katerinu Sinijakovu sa 7:6, 6:1 tokom turnira u Češkoj.

“Sestre Vilijams i sestre Pliškove sada su istorija tenisa. Da li je vreme za sestre Fruhvirtove?”, piše ugledna španska Marka. Linda će ovog petka imati novi izazov, odmeriće snage u četvrtfinalu protiv Astre Šarme koja je 165. na svetu.

Da se nije navukao na heroin, bio bi drugi Novak: Teška sudbina Srbina koji je pobedio Federera! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar