Dečak (3) popio METADON, lekari ga jedva spasli: Nadrogirani otac nije primetio da mu se sin guši

K. M. i njegov prijatelj A. C. ostavili su drogu na stolu, nisu ni primetili kada je dete uzelo bočicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv K. M. i A. C., obojica iz Visokog, zbog stravičnog slučaja koji se dogodio 25. januara ove godine.

Naime, prema navodima iz optužnice, u stanu K. M. u visočkom naselju Luke oko 12 sati K. M. i A. C. su koristili opasnu drogu metadon iz bočice, koju je u stan doneo A. C.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon što su konzumirali opasnu drogu, dvojica optuženih su bočicu s metadonom stavili na sto. Nadrogirani nisu obratili pažnju na to da bi opasnu drogu sa stola mogao uzeti trogodišnji sin K. M.

Dete je sa stola uzelo bočicu, iz koje je popilo ostatak metadona. Prema navodima iz optužnice, usled depresivnog delovanja i intoksikacije jakog narkotika na centar za disanje, u mozgu dečaka javile su se krize svesti. Došlo je do oštećenja funkcije disanja, što je za posledicu imalo dezorijentiranost dečaka s otežanim udisanjem i izdisanjem vazduha. Disanje dečaka vremenom je postajalo sve teže i sa sve većim razmacima između udaha.

Detetu su pomodrili koža, usne i lice, a kao posledica trovanja drogom, dečaku se pojavila tečnost u plućima.

Ilustracija Foto/Pixabay

Agonija nedužnog deteta se nastavila, a da to dvojica optuženih nisu ni primećivala. U jednom momentu, kako je opisano u optužnici koja obiluje stravičnim detaljima, povećao se pritisak unutar pluća sa znacima grča i stezanja disajnih puteva. Prema analizama lekara, otekao mu je poklopac grkljana, čime je život deteta bio direktno ugrožen.

Reanimacijom prisebnih lekara Hitne pomoći i brzom stručnom intervencijom sprečen je smrtni ishod.

K. M. i A. C. se terete za krivična dela protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine i posedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Tužilaštvo je okončalo istragu, a optužnica je potvrđena. Uskoro se očekuje početak suđenja u ovom mučnom slučaju.



Izvor: Avaz

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar