Pronađen GRAD MRTVIH: Leševi razbacani ispod obale, prava istina zapanjila je meštane

Ostaci pokojnika iznenadili su sve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/zapCulture

Arheolozi na Korzici pronašli su 40 tela iz prve polovine prvog milenijuma, a otkrivena su unutar amfora ili velikih keramičkih ćupova.

Uspavano ribarsko mesto tako je postalo svojevrsna turistička atrakcija, a prozvano je nekropolom, odnosno gradom mrtvih.

Državni institut za preventivna istraživanja otkrio je da se iskopavanja trenutno obavljaju u središtu samog grada. Istraživači su pronašli velike amfore u kakvima se inače prevozilo maslinovo ulje, ali takođe s ostacima pokojnika.

Neke od grobnica bile su prekrivene terakotom, materijalom kakav su koristili stari Rimljani, ali moraće se sprovoditi dodatna istraživanja kako bi se saznalo daleko više o identitetima pokojnika.

“Iako se verovalo da je to područje u velikoj meri bilo napušteno, otkriće nekropole na Korzici otvara mogućnost da je gustina naseljenosti na tom području tokom sredine prvog milenijuma bila daleko veća nego što se zamišljalo”, poručili su iz Državnog instituta za preventivna istraživanja.

Oni su dodali da se još veća otkrića tek očekuju, kao i da su meštani bili zapanjeni činjenicom da su hodali po obali preko leševa ni ne sluteći šta se krije ispod šljunka i peska.

ZASTRAŠUJUĆE: Nakon što su pobili MILIONE kuna, Dansku su prekrili LEŠEVI mrtvih životinja! (FOTO)(VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Daily Mail, net.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar