JEZIVO

ZASTRAŠUJUĆE: Nakon što su pobili MILIONE kuna, Dansku su prekrili LEŠEVI mrtvih životinja! (FOTO)(VIDEO)

Na televiziji je prikazan zastrašujući video nepregledne gomile životinjskih leševa na vojnom poligonu Holstebro na severozapadu zemlje, gde su ranije bile zakopane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook/DR P4 Midt & Vest

Danska televizija prikazala je snimke mrtvih vizona (krznašica iz porodice kuna) kako izranjaju iz zemlje nakon što su milioni tih životinja ubijeni zbog straha od virusa korona. Policija je objasnila da je to prirodni fenomen.

Na televiziji je prikazan zastrašujući video nepregledne gomile životinjskih leševa na vojnom poligonu Holstebro na severozapadu zemlje, gde su ranije bile zakopane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dnevni list Berlingske opisao je ovaj fenomen u stilu horor filmova – „zombi vizoni se uzdižu iz groba i kreću u osvetu“.

Danska je početkom ovog meseca usmrtila između 15 i 17 miliona vizona.

Zvaničnici uveravaju da je pojavljivanje životinjskih leševa na površini zemlje potpuno prirodna pojava.

“Tokom razgradnje se stvaraju gasovi, što dovodi do toga da tela malo nabreknu i, u najgorem slučaju, budu istisnuta iz zemlje“, objasnio je portparol policije Tomas Kristensen.

Kristensen je dodao da se to događalo i ranije.

Problem su pokušali da reše postavljanjem više zemlje na ubijene životinje, međutim, pokazalo se da metar zemlje nije dovoljan da ih zadrži pod zemljom.

Prema navodima danske televizije, ubijene životinje će sada zakopati na dubinu od dva i po metra.

Danska vlada je naredila masovno uništenje vizona na farmama nakon što je kod nekih životinja otkrivena mutirana verzija virusa korona. Premijerka Danske Mete Frederiksen je kasnije priznala da vlada nije imala zakonska ovlašćenja da izda takvu naredbu i izvinila se.



Izvor: Sputnik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar