Obilaznica oko Beograda u tri minuta: Snimak IZGRADNJE iz vazduha (VIDEO)

Na trasi su projektovana i četiri tunela

Foto: Printscreen/youtube

Gradnja druge trake obilaznice oko Beograda u toku je na deonici od Ostružnice do Bubanj potoka, a snimak iz vazduha otkriva kako radovi izgledaju.

Do sada je u potpunosti završen deo obilaznice od mosta na Savi kod Ostružnice do Batajnice, dok se na deonici od Ostružnice do Bubanj Potoka gradi druga traka i niz vijadukata i tunela, navode „Putevi Srbije“, Sputnjik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Obilaznica oko Beograda od Bubanj Potoka do Dobanovaca duga je ukupno 47,4 kilometra. Kada bude potpuno završena, imaće mostove na 41 lokaciji sa 79 konstrukcija.

Na trasi su projektovana i četiri tunela, „Lipak“ (dug 665 metara), „Železnik“ (699 metara), „Beli potok“ (360 metara) sa dve tunelske cevi, kao i tunel „Straževica“ (745 metara) sa dve odvojene cevi.

Obilaznica oko Beograda povezuje auto-puteve Beograd-Novi Sad-Subotica-Horgoš, Beograd-Batrovci, Beograd-Niš-Preševo, Beograd-Požega-Boljare i Ibarsku magistralu.

Planirano je da u budućnosti obilaznica bude produžena od Bubanj Potoka do Pančeva preko novog mosta na Dunavu kod Vinče, te da tako sa ostalim saobraćajnicama poveže i Smederevski put, a preko Pančeva i južne delove Banata.

Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar