Najpotresnija sudbina jednog košarkaša Zvezde: Kad je imao 12 godina, brat mu je svirepo likvidiran!

Tužna priča

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT).

Čarls Dženkins, veliki miljenik “delija” i neko ko je pisao modernu istoriju Košarkaškog kluba Crvene zvezde, iza sebe ima lepu karijeru, a porodična tragedija koja ga je zadesila pre dve decenije zauvek će ostati urezana u srcu ovog američkog košarkaša.

Da mu u životu ništa neće ići tananim putem uverio sekrajem 2001. kada je kao 12-godišnjak ostao bez brata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Imao je 22 godine kada je ubijen drugog novembra. Upravo dres sa brojem 22 nosim u njegovu čast, a ujedno i kao podsednik na to koliko je život kratak”, rekao je Dženkins za grčke medije.

Priznao je da je sa smrću brata izgubio interesovanje i za košarku i za obrazovanje:

“Razmišljao samo samo o bratovoj ćerki. Godinu dana sam bio nevidljiv u svemu. Ocene su mi bile toliko loše da sam isteran iz škole. Sledećeg leta su me poslali u javnu školu u Njujork, koja je imala lošu reputaciju. Dugo godina unazad ona je bila najgora škola u ovom gradu, ali ujedno jedina koja je mogla da me prihvat”, prisetio se Dženkins.

Istakao je da je dobio ogromnu podršku roditelja u tom trenutku ne zaboravljajući kroz kakav “pakao” je prolazila njegova majka:

“Kada sam izgubio brata video sam koliko mi je majka tužna, a njega tuga je bivala još veća zbog mojih loših ocena u školi. Osećao sam tada da ne želim više da je razočaram. Rekao sam sebi da bih moram da učinim sve najbolje. Ne u košarci, već u školi. Da imam dobre ocene i učinim nešto pozitivno za porodicu”, rekao je Dženkins.

Nije više mogao u Olimpijakosu: Čarls Dženkins ima novi klub!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar