Progovoriće o svemu sa Belivukom? Ljubavnica Velje Nevolje postaje svedok SARADNIK, dobila i obezbeđenje

Navodna ljubavnica Veljka Belivuka je pristala na saradnju sa policijom, prema tvrdnjama izvora iz istrage

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STARSPORT/Pedja Milosavljevic

U okviru akcije policije, tužilaštva i BIA u kojoj je razbijen najjači kriminalni klan u Srbiji uhapšena je i M. R., zaposlena u jednoj poznatoj beogradskoj kompaniji, koja je navodno bila u ljubavnoj vezi sa organizatorom grupe Veljkom Belivukom. Ona je dobila i policijsko obezbeđenje.

M.R. se tereti da je prala pare za Belivukov klan i najverovatnije će biti svedok saradnik u postupku protiv njegove grupe. Kako se saznaje od izvora iz istrage, ona se nedavno preselila u jedan skupoceni stan na Novom Beogradu, gde je 24 sata dnevno čuvaju policajci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ona je krajem februara privedena u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), gde je saslušana u okviru finansijske istrage Belivukovog klana. Policija sumnja da je Velja Nevolja preko ljubavnice i još nekoliko bliskih osoba legalizovao keš koji je zaradio od šverca droge, reketa, iznuda…”, kaže izvor i dodaje:

“Veljina ljubavnica je tada pristala da sarađuje sa istražiteljima jer je shvatila da joj preti dugogodišnja robija ako pokuša da sakrije dokaze protiv njega”.

Inače, policija je prilikom pretresa stana od M. R. zaplenila laptop računare i dokumentaciju od nekoliko firmi preko kojih je, kako se sumnja, Belivuk prao novac. Tom prilikom su oduzeta i pet telefona, od kojih je jedan imao zaštićenu aplikaciju za šifrovane poruke i tajnu komunikaciju.

“Pomoću specijalne opreme koju je naša policija dobila od kolega iz inostranstva, otključan je taj telefon i usledio je šok! Inspektori su bili zgranuti kad su videli jezive snimke i fotografije na kojima su iskasapljeni leševi ljudi za čije se likvidacije sumnjiči Belivukova banda. Osim tih snimaka, u telefonima M. R. pronađeni su i drugi važni dokazi, ali i poruke koje je razmenjivala s Veljom Nevoljom”, naveo je izvor i dodao:

“Ona će narednih dana opet biti dovedena u SBPOK, gde će najverovatnije pregovarati o dobijanju statusa svedoka saradnika. To je jedan od glavnih razloga zašto je dobila policijsko obezbeđenje”.

Kako navodi izvor iz istrage, tokom finansijske istrage Veljka Belivuka i njegove grupe utvrđeno je da je Velja Nevolja ogroman novac uplatio na račune velikog broja preduzeća, u vidu pozajmica ili osnivačkog uloga.

“Taj novac je zatim uglavnom investirao u nekretnine i građevinske poslove. Na taj način je ogroman kapital, stečen kriminalom, prebačen u legalne tokove”, navodi izvor.

On dodaje i da je policija u okviru finansijske istrage protiv Belivukovog klana saslušala i brojne biznismene i vlasnike najpoznatijih ugostiteljskih lokala za koje se sumnja da su poslovali sa njim.

Inače, policija je 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe “Principi”, kao i Marka Miljkovića (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika. Oni se terete za najteža krivična dela – ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar