Policija je odmah pozvala GINEKOLOGA: Devojka iz Derevente je uradila nešto UŽASAVAJUĆE

Dileri traže inovativne načine da sakriju drogu od policije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Dileri na sva načine pokušavaju drogu da sakriju od policije, a u ovim namerama najviše se istakla devojka iz Dervente, zbog koje su policajci morali angažovati ginekologa, otkriva Srpskainfo.

Do sada su dileri krili drogu u čarapama, donjem vešu, hrani, ali je ova devojka iz Dervente otišla korak dalje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izvor blizak istrazi pojasnio nam je da je policija došla do informacija da ova devojka poseduje određenu količinu droge.

– Prilikom pretresa policija kod nje nije našla drogu, pa su posumnjali da ju je sakrila, i to ne baš na uobičajenom mestu. Zbog toga su morali angažovati ginekologa iz Dervente, koji je prilikom pregleda kod nje našao vrećicu s heroinom – kaže naš sagovornik.

Marihuana u čipsu

Portparol Policijske uprave Doboj, Dragana Kerkez, rekla je da su oni tokom tri meseca ove godine pojačanim aktivnostima došli do znatno boljih rezultata u borbi protiv neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Ona je takođe pojasnila da su dileri na sve načine pokušavali sakriti drogu od policije, ali da im to nije polazilo za rukom.

– Jedan od dilera je, kada je video policiju, pokušao drogu sakriti u usta. Kod drugog smo narkotike našli u donjem vešu, kao i u čarapama. Prilikom jednog pretresa naši službenici su drogu našli u motoru frižidera – pojasnila je Kerkezova.

Navodi da su, osim toga, drogu u jednom slučaju našli u vrećici čipsa. Tada je policija zaustavila automobil. Prilikom kontrole primetili su da se u kesici nalazi materija koja podseća na marihuanu. Prilikom pretresa, u čipsu je pronađena kesica sa oko pet grama marihuane.

Nagoreli dokaz

Jednom prilikom su policajci iz vatre morali da vade drogu. Tada je policija upala u stan koji su koristila dva brata, a jedan od njih je drogu ubacio u šporet.

Inspektor je veoma brzo reagovao i iz vatre izvadio vrećicu s marihuanom, koja je već bila nagorela, i tako sačuvao dokaz za suđenje.

Kada je u pitanju borba protiv narkotika na području dobojske regije, Kerkezova kaže da su u ovoj godini ostvarili zapažene rezultate.

– Broj podnesenih izveštaja Okružnom tužilaštvu Doboj u odnosu na isti period prethodne godine povećan je za 55 odsto dok je broj evidentiranih prekršaja povećan za 47 odsto – ističe Kerkezova.

Na području Policijske uprave Doboj za prva tri meseca ove godine podneseno je ukupno 11 izveštaja o počinjenom krivičnim delima u vezi sa zloupotrebom opojnih droga, a u navedenom periodu evidentirano je ukupno 97 prekršaja u vezi s opojnim drogama.

– Kada je u pitanju oduzeta droga, takođe smo ostvarili veoma dobre rezultate. U ova tri meseca oduzeli smo 10,58 kilograma spida, 458 grama marihuane i 10,31 gram kokaina. Ove količine su mnogo veće, ako se porede sa istim periodom prošle godine – kaže portparol dobojske policije.

Rekord

Kao najveću zaplenu u ovoj godini ističe akciju „Splav“ u kojoj je, između ostalog, oduzeto i više od 10 kilograma spida.

Pored toga, policija je hapsila i podnosila izveštaj zbog krivičnih dela “neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga”, “omogućavanje uživanja opojnih droga”, kao i veći broj prekršaja zbog zloupotrebe opojnih droga.

– Takođe, za 35 osoba su izdati prekršajni nalozi, jer su odbili da se testiraju na prisustvo opojnih droga u organizmu – kaže Kerkezova.

Ona je poručila da će policija i u narednom periodu nastaviti s akcijama koje su usmerene protiv dilera i nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Akcija “Splav”

Sredinom marta policija je na području Dervente izvela akciju “Splav” u kojoj su pretresene četiri lokacije. Tom prilikom uhapšeni su Bojan Legin i Danilo Đ.

– Prilikom pretresa jedne od lokacija, pronađena je i oduzeta kompletna oprema za ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane. Takođe, u ovoj akciji policija je zaplenila ukupno oko 10 kilograma droge spid – istakao je tada izvor iz policije.

On je pojasnio da je ova akcija trajala mesecima i da je policija prikupila brojne dokaze protiv osumnjičenih.

“Video sam da je pijan, prvo su se ugušili, pa ih je vatra zahvatila”: Komšija opisao užas u Pazovi



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar