Tražio da se SKINEM, dodirivao me, a onda izvukao NOŽ: Žena optužila hrvatskog policajca za zlostavljanje

Tražiteljka azila kaže da joj je prećeno nožem ako progovori ili se vrati ikada u Hrvatsku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/printscreen

Jedna žena migrant iz Avganistana je, navodno, seksualno zlostavljana u Hrvatskoj. Njoj je prećeno nožem, a hrvatski graničar joj je tražio da se skine gola u incidentu koji se navodno dogodio u noći 15. februara na hrvatskoj teritoriji, nekoliko kilometara od bosanskog grada Velike Kladuše. Evropska komisija je to opisala kao “ozbiljnu krivičnu akciju” i pozvala hrvatske vlasti “da temeljno istraže sve navode”.

Prema dosijeu Danskog saveta za izbeglice (DRC), odnosno izveštaju, u koji je Gardijan imao uvid navodno stoji da jedna žena iz Avganistana je pokušala da pređe granicu sa grupom od četvoro, uključujući dvoje dece, ali ih je zaustavio policajac koji je navodno uperio pušku u njih. Avganistanci su zatražili azil. Međutim jedan od policajaca je pocepao papire i nasmejao se.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

 – Uvredio nas je, ošamario starijeg muškarca koji je bio sa nama i decom i rekao nam da ispraznimo džepove i pokažemo im torbe. Onda me je odveo u stranu i počeo da me pretražuje. Insistirala sam da me ne sme dodirivati. Pitao me je zašto. Rekla sam mu jer sam žena i muslimanka i to je haram. Policajac me ošamario po glavi i rekao mi: “Ako ste muslimani, zašto ste došli u Hrvatsku, zašto niste ostali u Bosni sa muslimanima?” – rekla je žena, a preneo je Gardijan.

Policajac je navodno skinuo ženinu maramu i jaknu.

Drama u centru Beograda: Migrant PRETIO NOŽEM muškarcu (43), pa mu oteo 12.500 dinara i mobilni telefon

 – Nakon što mi je skinuo jaknu, počeo je da mi dodiruje grudi, a ja sam počela da plačem. Dala sam policajcu 50 evra koje sam imala u džepu, nadajući se da će prestati. Policajac mi je naredio da skinem sve košulje. Nastavio je da me dodiruje po grudima i pozadi, a ja sam plakala. Policajac mi je rekao da prestanem da plačem gestikulišući da će me zadaviti ako nastavim. Bilo me je strah, ali prestala sam da plačem – dodala je.

Nekoliko minuta kasnije stigao je policijski kombi i migrantima je naređeno da uđu unutra i voženi su oko 20 minuta pre nego što im je rečeno da izađu. Policajac je ponovo zatražio od žene da se skine.

 – Usprotivila sam se i dobila sam šamar po licu uz naredbu: “svuci se gola” – rekla je.

 – Na sebi sam imala šest majica i tri para pantalona. Skinula sam sve osim jedne košulje i pantalona i pokrila se pokrivačem. Prišao mi je oficir i počeo da me dodiruje preko pokrivača. Osetio je moju odeću i ošamario me, rekavši da moram ukloniti sve, čak i donji veš. Policajac je počeo da me pretražuje i dodiruje, dok sam bila gola. Zatim me pitao da li ga volim. Rekao mi je: “Volim te, voliš li me? Da li želite da vas vodim negde da biste bili sa mnom?” Bila sam uplašena. Tražio je da me odvede u šumu i pitao me da li razumem na šta misli. Gestikulirala sam mu da nisam razumela. Tada me je policajac uhvatio za rame i gurnuo u pravcu drugog oficira. Oboje su imali baterijske lampe na čelu i nisam mogla dobro da vidim. Policajac koji me je dodirnuo izvukao je nož i stavio mi ga na grlo. Rekao mi je da će me, ako ikada ikome nešto kažem ubiti, i ako se ikad vratim u Hrvatsku – izjavila je Avganistanka, a prenosi Gardian.



Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar