Depilacija hladnim ili toplim voskom: Koja je EFIKASNIJA i kako da je izvedete kod KUĆE?

Problem koji muči sve žene

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/rawpixel.com

Ako planirate da idete na odmor, sigurno nećete svaki drugi dan koristiti brijač da biste uklonile dlake.

To može da bude izuzetno naporno, pogotovo što korišćenjem brijača dlake zapravo postaju jače i već posle dva dana počinju ponovo da rastu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To je ok, kad je u pitanju neki manji deo tela koji treba na brzinu da sredite, ali ako govorimo o nogama, rukama i preponama najbolji izbor je depilacija voskom. Ali koji vosak je bolji, da li hladni ili topli?

Depilacija toplim voskom

Da biste se izdepilirali toplim voskom, potrebno je da ga stavite u topilicu i da sačekate da se vosak zagreje. Vrlo je važno da dostigne temperaturu koja vam odgovara da se ne biste opekli.

Foto: Freepik/prostooleh

Nanesite vosak pomoću špatule na površinu sa koje želite da uklonite dlake, a onda ih odstranite. Da bi se dlake uklonile, bitno je da načinite brzi pokret rukom u smeru suprotnom od rasta dlake. Prednost ove depilacije je što je manje neprijatna u odnosu na hladnu depilaciju i što pomoću toplog voska lakše skidamo dlake. Topli vosak lako prijanja uz kožu i velike šanse su da će vaše noge biti savršeno izdepilirane.

Foto: Freepik/prostooleh

Mana ovakvog vida depilacije je što postoji opasnost da se opečete od vrućeg voska ako prethodno niste proverili da li vam temperatura odgovara. Zato je jako bitno da vodite računa ako ovaj postupak izvodite kod kuće. Takođe, velika mana ovakvog načina depilacije je što se u salonima upotrebljeni vosak vraća u topilicu, a onda se ponovo nanosi na dlake uz pomoć špatule. To povećava mogućnost od gljivičnih infekcija.

Depilacija hladnim voskom

Smatra se da hladna depilacija ima brojne prednosti u odnosu na toplu depilaciju. Jedna od pozitivnih stvari kad je depilacija hladnim voskom u pitanju je da se higijena održava na nivou jer se upotrebljeni vosak baca odmah nakon tretmana. Šanse da ćete dobiti neku bakterijsku ili gljivičnu infekciju hladnom depilacijom su znatno umanjene u odnosu na toplu depilaciju. Ova depilacija se izvodi uz pomoć aparata u koji se postavljaju partone sa voskom koje se zagrevaju od 70 do 75 stepeni.

Foto: Freepik/wavebreakmedia_micro

Zatim se nanose na kožu i uz pomoć trakica za depilaciju se odstranjuju. Danas postoje različiti aparati za depilaciju kod kuće, međutim, bitno je da se prethodno dobro informišete o tome kako da takav postupak samostalno izvedete da ne bi došlo do neželjenih efekata. Postoje različiti slučajevi opekotina od vrućeg voska, odstranjenog površinskog dela kože ili oboljenja kože jer je povlačenje voska sa trakom bilo previše grubo.



Izvor: Objektiv.rs, kozmetika.edu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar