Rukovodstvo “Beogradskih elektrana” i članovi porodice odali počast poginulom radniku Slobodanu Trišiću

Položeni venci na spomen obeležje Slobodanu Trišiću radniku "Beogradskih elektrana" koji je poginuo pre 22 godine na svom radnom mestu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Beogradske elektrane

Javno komunalno preduzeće “Beogradske elektrane” danas, 04. aprila 2021. godine, obeležilo je 22 godina od NATO bombardovanja toplane “Novi Beograd”i pogibije kolege Slobodana Trišića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Članovi porodice Trišić, menadžment “Beogradskih elektrana” predvođen direktorom Radetom Bastom, kolege, sindikati, predstavnici UBNOR-a i bivši direktori preduzeća položili su danas 04. aprila 2021. godine, vence na spomen obeležje Slobodanu Trišiću. radniku “Beogradskih elektrana” koji je poginuo pre 22 godine na svom radnom mestu, za vreme NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju i bombardovanja toplane “Novi Beograd”.

– Menadžment preduzeća zahvaljuje se vrhovnom komandantu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što svojom promišljenom i mudrom politikom vodi Srbiju i obezbeđuje brz napredak i razvoj i posle svih izazova koji su pratili našu zemlju. Srbija danas više niej nemoćna i razorena, već je zemlja koja je stala na noge i koja ima za cilj da bude najbolja u ekonomiji da se više nikad ne bi našla u situaciji  u kojoj s enašla 1999. godine. Iako su posledice ovog bezumnog čina osatvile traga i na zaposlene u preduzeću, koji i danas obolevaju od najzežih bolesti, dokaza za ovaj zločin ima, pa zbog budućih generacija moramo ako narod da se borimo za istinu i pravdu – navodi se u saopštenju JKP Beogradske elektrane.

Foto: Beogradske elektrane

– Tačno pre 22 godine, u 04 časa i 26 minuta, časno i pošteno radeći u preduzeću koej građanima Beograda obezbeđuje tople domove, poginuo je Slobodan Trišić od NATO projektila. Nećemo nikada zaboraviti našega kolegu koji je bio, pre svega, vredan i pošten, koji je marljivo obavljao svoje radne zadatke. Naša obaveza je da sačuvamo sećanje na ovaj targičan događaj i nedužnu žrtvu. Nismo ni slutili da bi ovaj komunalni sistem Beograda, koji je u potpunosti bio i ostao u civilnoj funkciji mogao biti meta vojnog napada. Događaji su pokazali da je to bilo naivno verovanje. Pogibija našeg kolege Slobodana je uvećala dugačak spisak imena civilnih žrtava tog protivpravnog napada – istakao je Goran Škrbić blizak kolega pogiunlog Trišića i žef službe operativne zaštite od požara i obezbeđenja – piše u saopštenju JKP Beogradske elektrane.

Foto: Beogradske elektrane

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar