Otkriveni šokantni detalji o napadaču na Kapitol! Patio je od paranoje i psihoze: “ALAH me je IZABRAO”

U napadu je ubijen policajac Vilijam Bili Evans

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Facebook

Napadač koji je svojim kolima u petak upao na Kapitol hil, probio barikadu i usmrtio jednog policajca, a potom ga ubila policija Kapitola, patio je od psihoze, bio je paraniočan i suicidan.

U izveštaju AP se navodi da se 25-godišnji Noa Grin zaleteo u barikadu i izašao iz slupanog automobila naoružan nožem i da je tako krenuo na dvojicu policajaca koji su zapucali i ranili ga, nakon čega je kasnije preminuo u bolnici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Američki mediji u petak su javili da je napadač bio pratilac grupe “Islamska nacija”, ali policija nije potvrdila tu informaciju, iako je “NJujork post” preneo da je Noa Grin sebe opisivao na Fejsbuku kao pratioca lidera te grupe Luisa Farahana.

U tekstu njujorškog lista se navodi da je Grin, sudeći prema onome što je objavljivao na Fejsbuku, prolazio kroz težak period pre nego što je njegov nalog ugašen.

Foto: Twitter/Printscreen

– Alah me je izabrao za druge stvari. Kroz život sam postavljao i ostvarivao ciljeve, podizao lestvicu, a onda bio primoran da žrtvujem sve to – napisao je Grin.

U napadu je ubijen policajac Vilijam Bili Evans, a drugi pripadnik policije je ranjen.

Istraga je sve više fokusirana na Grinovo mentalno zdravlje dok nastoji da utvrdi bilo kakav motiv za napad koji je izveo i u kontaktu je sa njegovom porodicom.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar