“Pravo čudo da su Srbi živi”: Knežević žestoko odgovorio na Dritanove PROVOKACIJE

Lider URA traži jasno opredeljivanje po pitanju zločina u Srebrenici. Iz DF traže i osudu stradanja Srba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto: printscreen / YouTube

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović podigao je prašinu izjavom da se u Srebrenici dogodio genocid, te da ko to ne razume, “nije mu mesto na državnim funkcijama”.

Iz Demokratskog fronta (DF) ocenjuju da se ova tema prethodnih dana koristi u dnevnopolitičke svrhe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv

Poruka na Tviteru

– Vlada Crne Gore poštuje sve međunarodne presude. O ovoj temi nema diskusije. Ko ovo ne razume, nije mu mesto na državnim funkcijama. Okrenimo se budućnosti, čeka nas mnogo posla – napisao je Abazović na svom Tviter profilu.

Prethodno je crnogorska opozicija, predvođena najuticajnijim DPS Mila Ðukanovića, zatražila smenu ministra pravde ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je u parlamentu rekao da je spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio zločin genocida ako se to nedvosmisleno utvrdi, s obzirom na to da je, kako je rekao, i Međunarodni sud u Hagu u međuvremenu izgubio legitimitet.

Milan Knežević, narodni poslanik DF u Skupštini Crne Gore, kaže da, “iskazujući pijetet prema srebreničkim žrtvama, ne može a da ne primeti kako se ova tema prethodnih dana koristi za dnevnopolitičke svrhe”.

Pravo čudo da su Srbi živi

– Kao Srbin iz Crne Gore, spreman sam da osudim svaki srpski zločin koji je počinjen u moje ime i ime mog naroda, ali bih voleo da se jednom neko seti i osudi genocid u Jasenovcu, u kojem je ubijeno 700.000 Srba, Jevreja i Roma, ili kontinuirani genocid srpskog naroda u hercegovačkim jamama NDH.

Foto: Pink/Printscreen

– Takođe bih voleo da neko osudi zločin i progon nad 300.000 Srba u akcijama “Bljesak“ i “Oluja“, ili masakr u Bratuncu, ili zločine nad Srbima i Crnogorcima na KiM. Zato bih voleo da Dritan Abazović i svi ostali koji otvaraju ove teme makar jednom pomenu i nevine srpske žrtve, koje su od 1941. do 2021. najbrojnije na Balkanu. Koliko su nas ubijali u tih 80 godina, pravo je čudo da je ijedan Srbin živ.

Matija Bećković

Zaustavljeno etničko čišćenje srpskih pisaca

l Izbačeni srpski pisci, poput Desanke Maksimović, Meše Selimovića, Alekse Šantića, Petra II Petrovića Njegoša i drugih, vratiće se u obaveznu literaturu nastavnog plana i programa za osnovno i srednje obrazovanje u Crnoj Gori. Ovo je saopštila ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić. Komentarišući ovu izjavu ministarske, Matija Bećković, srpski akademik, za Kurir je rekao:

– Ministarka Vesna Bratić zaustavila je ovime etničko čišćenje srpskih pisaca u Crnoj Gori. Ja mislim da nema kraće definicije fašizma od progonjenja ljudi zbog svog imena.

Izvor: Kurir

Komentari (1)

  1. Dritane da ti pomognem malo da ne bi vise govorio glupost, Klinton je morao skrenuti paznju i IZMISLITI GENOCID u Srebrenici kada mu se desila afera monika levinski NATO bombardovanje Srbije je genocid

    Odgovori

Ostavite komentar