Vođenje ljubavi tokom menstruacije: POZITIVNE i NEGATIVNE strane

Mišljenja su podeljena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ammentorp Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Seks tokom menstruacije se često posmatra kao tabu tema.

Međutim, istraživanja pokazuju da oko 20 odsto parova redovno imaju seks tokom menstruacije, a čak više od 60 odsto muškaraca i 50 odsto žena nema ništa protiv njega.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U nastavku pročitajte koje su prednosti, a koje su mane seksa tokom ciklusa.

Seks tokom menstruacije može da deluje neugodno, pogotovo ako isprljate posteljinu. Ne brinite – nju ćete lako oprati, a ovakav seks će vam pomoći da se bolje povežete sa svojim partnerom.

Foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

Lekari smatraju da seks za vreme ciklusa ima izuzetne pogodnosti po vaš organizam. Neke od njih su da smanjuje bolove, ciklus traje kraće, utiče na bolji san i smanjuje nivo stresa.

“Ako je ženi seks za vreme menstruacije ugodan i ne oseća bolove – to je sasvim prirodna stvar”, kaže doktorka Tara Rid iz Medicinskog centra za žensku seksualnost u Njujorku. Ona dodaje da ne treba brinuti oko eventualne tamne krvi i ugrušaka, jer, kako objašnjava, to je samo starija krv i to je sve normalno. Ipak, kako bi se izbeglo obilnije krvarenje, najbolje je uzdržati se od seksa prvi ili drugi dan perioda.

Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Osobe koje često praktikuju odnose tokom menstruacije, na to gledaju kao na nešto sasvim normalno. Oni sa druge strane ipak smatraju da takav seks nije poželjan, sramežljivi su pred svojim partnerom, ali često imaju i predrasude.

Jedna od predrasuda je da žena tokom odnosa za vreme menstruacije ne može ostati trudna. Menstruacija ne sprečava spermatozoid da se veže za jajnu ćeliju, pa je bolje da koristite zaštitu ukoliko ne želite da zatrudnite, objašnjava doktorka.

Foto: Dmytro Sidelnikov / Alamy / Alamy / Profimedia

Mana seksa tokom menstruacije, koja se neće svideti većini parova, je to što je broj poza u seksu ograničen. Većina poza se ne može praktikovati, ali ona za koju svi znaju, “misionarska” (kad je muškarac gore, a žena dole) svakako može.

 



Izvor: Objektiv.rs, Huffpost.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar