Puškov NIJE najavio savez Rusije i Kine

Puškove reči na Tviteru pogrešno prenete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Senator Aleksej Puškov prokomentarisao je izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o konfrontaciji Vašingtona sa Pekingom.

Ranije je Blinken na pitanje da li je Kina “najveći protivnik Sjedinjenih Država” odgovorio da postoje aspekti konfrontacije u konkurentskim odnosima dve zemlje. On je dodao da će Vašington graditi odnose sa Kinom iz pozicije “sile”, međutim u ovom slučaju reč “sila” nije dobro prevedena, te bi trebalo da glasi “snaga”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Blinken neće uplašiti Peking izjavom da namerava da gradi odnose s Kinom “iz pozicije snage”, već će ga samo još više alarmirati i pogurati ka savezu s Moskvom. Niti Sjedinjene Države nemaju snage da se nose sa sve moćnijom Kinom. Novi tim u Vašingtonu razmišlja u starim kategorijama 20. stoleća – napisao je Puškov, a njegove reči preneli su portali navodeći da je na pomolu “savez” Rusije i Kine iako ovakvo iznošenje ličnog mišljenja Puškova na Twitteru nije službena najava saveza između dve države.

Izvor članka koji je objavljen na portalima bio je članak ruske novinske agencije RIA Novosti od 28.3.2021. Međutim, u naslovu članka objavljenog na sajtu RIA Novosti ne spominje se nikakav savez između Rusije i Kine, već glasi:

“Puškov otkrio koja je pretnja po SAD ukoliko bude pristupala odnosima sa Kinom sa pozicije snage”

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.ba da vest koju smo preneli nije tačna, ogradili smo se i napravili izmene u tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima na grešci. Preduzećemo sve mere opreza da se ovakav propust ne ponovi na našem portalu. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.ba čitajte KLIKOM OVDE!



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar