Večeras bez svetla ostaju Brankov i most na Adi, Palata Albanija i druga važna zdanja, OVO JE RAZLOG

Velika akcija u Beogradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je da se večeras glavni grad Srbije priključuje svetskoj kampanji “Sat za našu planetu” u okviru koje se na jedan sat gasi rasveta na nekim od javnih zgrada u prestonici.

“Beograd se pridružuje mnogobrojnim svetskim gradovima u preko 150 zemalja koji večeras na jedan sat isključuju javnu rasvetu na nekim od svojih najpoznatijih zdanja. U periodu od 20.30 do 21.30 na simboličan način, zajedno sa ostalim svetskim metropolama i brojnim gradovima Srbije, poslaćemo poruku o značaju očuvanja prirode i korišćenja obnovljivih izvora energije”, kazao je Radojičić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako prenosi Beoinfo, on je naveo da će večeras biti zamračeni most na Adi, Brankov most, Palata Albanija kao i druga poznata zdanja Beograda.

“Pozivam sve sugrađane da se priključe ovoj inicijativi i da malim gestom gašenja struje na sat vremena svi zajedno simbolično pošaljemo snažnu poruku opredeljenosti ka zdravijoj, zelenijoj i čistijoj planeti koja je naša budućnost”, istakao je beogradski gradonačelnik.

Važna vest za građane Srbije! Na ovaj datum kreću prijave za 60 evra, registrujte se na vreme za pomoć



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar