Srbima je ostavio veliku NADU: Patrijarh Pavle je ovako govorio o Kosovu, predvideo sudbinu Albancima

Spisi koji kriju dugo čuvanu tajnu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Veliki broj sveštenika i monaha je imao priliku da razgovara sa pokojnim patrijarhom Pavlom. Po prirodi je bio tih i povučen, pa je zato uzak krug onih kojima je poveravao informacije o budućim događajima.

Dokumente koji svedoče o budućnosti čuva na Kosovu, monah Jovan Sinđelić. Ti spisi se iz bezbedonosnih razloga premeštaju svakog meseca. Trenutno su locirani u manastiru Pećka patrijaršija, a uvid u njih ima samo par ljudi koje je sam patrijarh odabrao.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedan deo spisa upozorava na završne dane Srbije i Evrope, po svedočenju monaha Jovana.

– Poslednji dani će posebno biti krizni za Srpsku pravoslavnu crkvu, jer će izgubiti poštovanje od vernika. Moderan stil života povući će sve tradicionalne vrednosti, a ateizam će uzeti maha.

– Doseljavanje islamista na teritoriju Evrope se poklapa sa predviđanjima patrijarha. Uslediće verski ratovi koji će biti kobni po pravoslavce i katolike, predvideo je patrijarh.

Uzrečica mu je bila: “Bog te video…”

Patrijarh je takođe navodno upozorio da će u poslednjim danima Srpska pravoslavna crkva biti u velikoj krizi, jer će izgubiti poštovanje i uticaj na ljude, što će dovesti do totalnog širenja ateizma i modernog stila života.

Patrijarh je upozorio i na to da će u Evropi biti udar na hrišćane, što uključuje i katolike. Monah Jovan napominje da naseljavanje islamista u Evropi predstavlja početak tog verskog rata.

Pavle je takođe napomenuo više puta u dokumentu da će Kosovo biti vraćeno Srbiji jer ga iz nekog razloga Albanci više jednostavno neće hteti, a prema rečima monaha Jovana, to je već počelo da se dešava masovnim odlaskom Albanaca s Kosova.

Na kraju se dodaje i da će Rusija i Srbija napraviti konačnu podelu na Balkanu u vidu teritorija nakon konačnog sukoba u kojima ćemo mi završtiti na strani pobednika.

Kada je kao vladika boravio na Kosovu i Metohiji, desilo se da je patrijarha Pavla zaustavila naoružana albanska banda. O samom incidentu se ne zna mnogo, ali banda ili pripadnici OVK-a su mu je zatražili da klekne i pomoli se za postradale Albance. Pavle im je tada smireno i trezveno odgovorio da se on klečeći moli u crkvi za sve postradale i nevine žrtve bez obzira na njihovu nacionalnost i veru. Tako je nepovređen uspeo da nastavi put.

Foto: Printscreen/YouTube

Jednom je patrijarh išao negde avionom. Kada su leteli nad morem, avion je ušao u zonu turbulencije i bilo je truckanja. Mladi arhijerej koji je sedeo pored patrijarha pitao ga je šta on misli o tome ako se avion sada sruši. On je bez zbunjenosti rekao: “U odnosu na sebe, primiću to kao akt pravednosti, jer sam u životu pojeo toliko riba da bi sada bilo čudno kada one mene sada ne bi pojele.”



Izvor: Espreso

Komentari (3)

Ostavite komentar