Kraljevska porodica u RASULU: Princ Hari se čuo sa bratom i ocem, razgovori protekli KATASTROFALNO

Smatra se da 94-godišnja kraljica nije gledala prenos intervjua, pomoćnici Bakingemske palate redovno su je izveštavali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

Britanska kraljica Elizabeta II je konstantno na kriznim sastancima otkako su njen unuk princ Hari i njegova supruga Megan Markl otvorili dušu u intervjuu Opri Vinfri početkom marta.

– Jedva da je imala vremena za sebe od intervjua i stalno je na kriznim sastancima – rekao je anonimni izvor “Ju-es vikliju”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako se smatra da 94-godišnja kraljica nije gledala prenos intervjua, pomoćnici Bakingemske palate redovno su je izveštavali o navodima koje su na račun britanske kraljevske porodice izneli Hari (36) i Megan (39).

– Kraljica je uvek bila slaba na Harija i pazila je na njega, stoga je sada veoma povređena i šokirana što je došlo do ovog. Ona pokušava da ima razumevanja i sagleda stvari iz Harijeve perspektive, ali optužbe koje su on i Megan izneli su teške za nju da ih svari. Taj intervju je naneo štetu kraljevskoj porodici – naveo je izvor.

Tokom intervjua, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa govorili su maltene o svemu – od odluke da napuste kraljevske dužnosti, što je ozvaničeno prošlog marta, odlaska u Kaliforniju sa sinom Arčijem, otkrivanja pola drugog deteta i – života u palati i maltretiranju od strane medija. Najteže su bile optužbe za rasizam – Megan je Opri rekla da je član kraljevske porodice bio “zabrinut” da li će Arčijeva boja kože biti tamna kad se rodi.

Bakingemska palata je dva dana nakon intervjua, 9. marta, u saopštenju navela da je “čitava porodica sa tugom saznala koliko je proteklih nekoliko godina bilo izazovno za Harija i Megan”, te dodala da “neka sećanja mogu varirati”. Takođe su poručili Hariju i Megan da će “uvek biti voljeni članovi porodice”.

Princ Vilijam oglasio se nekoliko dana nakon premijere intervjua na američkoj televiziji CBS, kad je izjavio da “kraljevska porodica zaista nije rasistička”. On je tada takođe rekao da nije još razgovarao sa Harijem, ali da planira.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Hari razgovarao sa Vilijamom

Oprina prijateljica i komentatorka CBS Gejl King, koja je rekla ranije da je voditeljka nazvala svoj intervju “najboljim koji je ikad uradila”, kasnije je otkrila da je Hari razgovarao sa svojim bratom princom Vilijamom i ocem princom Čarlsom, ali da ti razgovori “nisu bili produktivni”, usled postojećih tenzija.

Kako piše “Foks njuz”, princ Vilijam nije srećan što je njegov mlađi brat podelio njihovu privatnu konverzaciju sa drugima. Nedugo nakon intervjua sa Oprom, Vilijam je rekao medijima da nije razgovarao Harijem od tada, ali je danima kasnije Kingova otkrila da se čula sa Harijem, koji joj je otkrio da se čuo sa bratom i ocem.

– Pa, zaista sam pozvala Harija i Megan da vidim kako se osećaju. Tačno je, Hari je razgovarao sa svojim bratom i takođe sa ocem. Ono što je meni rečeno je da ti razgovori nisu bili produktivni, ali su oni srećni što su bar započeli konverzaciju – rekla je King u emisiji CBS “Ovo jutro”.

Foto/Prinscreen/Instagram

Niko iz porodice nije zvao Megan

Što se tiče saopštenja Bakingemske palate nakon intervjua, posebno dela da će se navodi Harija i Megan “uzeti veoma ozbiljno i rešavati privatno u porodici”, King je rekla da to još nije slučaj.

– Mislim da je je ono što i dalje uznemirava Harija i Megan što palata nastavlja da priča kako žele da sve reše u privatnosti, ai ipak objavljuju lažne priče, koje i dalje izlaze a veoma su omalovažavajuće po Megan. Niko u kraljevskoj porodici nije još pričao sa Megan – rekla je ona.

– Mislim da je za njih veoma frustrirajuće da vide da je ovo postala rasistička konverzacija o kraljevskoj porodici, iako je sve što su želeli da vide bilo da se porodica umeša i kaže štampi da prestanu sa nepravičnim, netačnim, lažnim pričama koje definitivno imaju rasističku konotaciju. Dok se to ne prizna, mislim da će biti teško nastaviti dalje. Ali oni oboje žele da nastave s ovim. Na kraju dana, to je Harijeva porodica – istakla je King.

Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

“Oni žele razgovor”

Izvor “Ju-es viklija” je pre nedelju dana rekao da su Vilijam i Kejt bili u “potpunom šoku” nakon intervjua sa Oprom i da žele da Hari i Megan “nisu pokušali da sruše kraljevsku porodicu”. Princ Čarls se takođe nije složio sa njihovim navodima.

– Porodica mora da prizna da postoje problemi, a trenutno to niko ne priznaje. To je zaista sve što Hari i Megan žele. Oni žele razgovor – zaključila je King.

Ona je takođe prokomentarisala pokretanje istrage u Bakingemskoj palati zbog navoda od pre dve godine da je Megan zlostavljala osoblje. Kingova je potvrdila ono što je nedavno rekla Meganina prijateljica Džanina Gavankar, da vojvotkinja ima dokaze za sve tvrdnje koje je iznela u eksplozivnom intervjuu.

– Taj slučaj se pojavio 2018. i sada je u toku istraga o zlostavljanju Megan, a svako ko je radio sa njom može vam tačno reći ko je ona – znate, ona je zaista veoma slatka, brižna osoba. I, kao što rekoh, Megan ima dokumenta da potvrdi tačnost svega što je iznela u intervjuu Opri. Svega – istakla je King (66).

Foto: Youtube printscreen/CBS/Inside edition

Vilijam duboko potresen

Neimenovani izvor rekao je za “Entertejnment tunajt” da je Vilijam “duboko potresen odlukom Harija i Megan da podele detalje privatne porodične konverzacije” sa Kingovom. Navodi se i da su se Hari i Megan nadali da bi takvim razgovorima mogli započeti proces isceljenja između sebe i ostatka porodice.

Insajder je naveo da je Vilijam “žestoko zaštitnički nastrojen” prema supruzi Kejt Midlton, nakon što je Megan u intervjuu Opri porekla da je ona rasplakala Kejt na probi deveruša uoči njene udaje za Harija. Megan tvrdi da je, u stvari, Kejt rasplakala nju, a Vilijam “nije srećan” što je Megan uopšte pominjala Kejt.

Stariji princ, drugi u redu za nasleđe britanskog trona nakon princa Čarlsa, sigurno slično oseća za Harijeve navode, nakon što je vojvoda od Saseksa rekao Opri da se osećao zarobljenim u palati i da su i njegov brat i otac takođe zarobljeni.

– Vilijam je vezan dužnošću, ali ne oseća se zarobljenim. Hari ga je nepravično etiketirao – rekao je izvor “Ju-es viklija”.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar