Oglasila se Evropska agencija za lekove: Vakcina AstraZeneka je bezbedna i efikasna

EMA i Svetska zdravstvena organizacija prethodnih dana su preporučivale nastavak imunizacije vakcinom AstraZeneke dok traju analize

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Vakcina kompanije AstraZeneka je bezbedna i efikasna i nije povezana sa povećanim rizikom od stvaranja krvnik ugrušaka, saopštila je danas Evropska agencija za lekove (EMA) nakon današnjeg vanrednog sastanka.

– Međutim, ne možemo potpuno da otpišemo moguću vezu. Ono što preporučujemo je podizanje svesti o mogućoj vezi. Pokrenućemo detaljniju iztragu – rečeno je konferenciji nakon sastanka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Još jedan stručnjak progovorio o SRPSKIM GENIMA i koroni: Dr Kuljić poslala jasnu poruku građanima 

Podsetimo, bezbednosni odbor EMA preduzeo je detaljnu procenu malog broja slučajeva koji se odnose na pojavu krvnih ugrušaka do kojih je došlo kod osoba koje su prethodno primile vakcinu AstraZeneka.

Nakon što su se pojavili izveštaji o slučajevima zgrušavanja krvi, mnoge zemlje u Evropskoj uniji zaustavile su korišćenje vakcine britansko-švedske kompanije, što je dodatno odgodilo sporu kampanju vakcinacije.

Mnoge od njih objavile su da će pričekati procenu i preporuku EMA.

EMA i Svetska zdravstvena organizacija prethodnih dana su preporučivale nastavak imunizacije vakcinom AstraZeneke dok traju analize, napominjući da njene prednosti nadmašile eventualne rizike rizike.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar