Neće da skine kačket i neće da ćuti: Večiti buntovnik je izgubio bitku, saborci nisu imali hrabrosti!

Luka Milivojević je završio svoju reprezentativnu karijeru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Starsport

Borba protiv nepravde u srpskom fudbalu liči na borbu protiv vetrenjača.

Kada god se neko usprotivi “sistemu” koji decenijama vlada na ovim prostorima, ubrzo nestane i bude poražen u unapred izgubljenoj borbi. Jednostavno, ljudi sa stavom nisu poželjni. Više vole da oko sebe imaju poslušne klimače glavom, koji će uraditi sve za mir u kući, praveći se da ne vide da je u istoj toj kući uveliko požar. Ne žele da ugase požar, jer je to stanje koje njima odgovara, da mešetare i rade u interesu sopstvenih džepova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedan od retkih koji je imao smelosti da progovori, da prstom ukaže na kancer srpskog fudbala i svima stavi do znanja da ne želi da se pravi kako je sve u najboljem redu je Luka Milivojević.

Momak koji je svojim radom, zalaganjem i trudom došao do kapitenske trake u jednom klubu iz Premijer lige rekao je dosta! Odlučio je da kaže sve što mu je na duši i pokaže kako funkcioniše njihov “sistem”.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Isti onaj sistem koji je smenio čoveka koji nas je odveo na Svetsko prvenstvo u Rusiji, onaj koji je ponizio velikog Baneta Ivanovića i bezobrazno odbijao da javnosti položi račune i objasni neke stvari. Konferencije za medije na kojima ne smeju da se postavljaju pitanja najbolje oslikava kako oni zamišljaju vladanje srpskim fudbalom.

Pobunio se Luka istog momenta kada je FSS rešio da otera Slavoljuba Muslina, ali je onda naišao na zid ćutanja. Niko od njegovih saigrača iz reprezentacije nije podržao bivšeg vezistu Crvene zvezde, ostavili su ga samog na liniji fronta i zarad “mira u kući” odlučili su da ostanu nemi na jednu od najvećih nepravdi u srpskom fudbalu.

“Mislim da smo mi igrači najveći krivci za to što se kasnije dešavalo. U to sam ubeđen. Bio je trenutak kada je smenjen selektor Muslin. Kokeza je nakon meča sa Austrijom pričao sa tri najiskusnija igrača o smeni selektora. Mi kao ekipa za to nismo znali. Kada je došlo do smene, ja sam lično zvao Ivanovića i Matića i rekao: Ljudi, hajde da probamo da spasimo trenera! Odlazi nam trener na pravdi boga. Rekli su mi da je već smenjen. Odogovorio sam: Nije smenjen ako mi nešto uradimo. Čovek nas je odveo na Svetsko prvenstvo. Ko nije za selektora?! Svi igrači su bili za selektora. Potpišemo se svi i kažemo: Ako nam oterate selektora, mi nećemo igrati za reprezentaciju. Ali da svako stane iza svog potpisa. Da smo to uradili i istupili kao grupa, oni nam ne bi mogli ništa!Hoćete da idete na Svetsko prvenstvo? OK, idete bez nas 17 ili 18! Nije realno da nam oterate trenera sa kojim smo živeli dve godine. Kada je bilo najpotrebnije, nismo bili tim. Zato smo ispaštali kasnije. Ja sam najviše ispaštao. Nisam imao javnu podršku svojih saigrača u borbi koju sam vodio. Niko od nas igrača ne veruje da možemo sami da smenimo rukovodstvo”, rekao je Luka Milivojević u intervjuu za Sport Klub.

Foto: Tim Markland / PA Images / Profimedia

Usamljeni buntovnik nije uspeo da probudi svoje saigrače – uplašili su se, možda i sa razlogom – pa je ostao talog, ništa se nije promenilo… Razni Krstajići i Kokeze su krenuli sa napadom na Luku, pričali su kako je hteo da izvrši puč u reprezentaciji, kontigent laži je upućen na adresu Milivojevića, koji je samo želeo pravdu i normalan Fudbalski savez Srbije.

Sa Terazija 35 su našli vatrogasca za požar. Dragan Stojković Piksi je pruzeo “orlove” i tako postao 12 selektor od kada igramo pod nazivom Srbija. U pomenutom periodu promenila su se samo tri predsednika Saveza, a možda je baš u njima srž problema. Očigledno je nešto trulo u Savezu srpskom…

Pre pet godina nije hteo da skine Zvezdin kačktet na Maksimiru, kasnije nije želeo ni da ćuti na nepravdu u srpskom fudbalu, ali je na veliku žalost izgubio u svojoj borbi, odustao je od reprezentacje i nije uspeo da promeni sumornu stvarnost fudbala u Srbiji.

Ali jedna stvar je sigurna – Srbiji je potreban Luka Milivojević, neophodan nam je čovek sa stavom, koji neće da ćuti i okreće glavu pred problemima, a problema je mnogo.

PIŠE: Blažo Komnenić

Luka direktno u glavu: Mi smo najveći krivci, saigrači me nisu podržali u borbi protiv nepravde!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Kada će naš narod shvatiti da je prošlo vreme samoupravljanja. Luka vi igrači treba da radite na terenu i da poštujete odluke saveza bez obzira slagali se sa njima ili ne. Ne branim ja ovde nikoga nego govorim o tome kako stvari treba da funkcionišu.Šta bi bilo kada bi u nekoj firmi svak mogao da digne glas i smeni nekog šefa ili direktora kad god mu to padne na pamet ili kad god mu se nešto ne svidi. Tvoje je da igraš, daš maksimum na terenu, rukovodstvo saveza da vam obezbedi najbolje uslove, redovne plate i da se bavi stvarima iz njihovog domena , pa i da odlučuju o tome ko će biti selektor. Sve ostalo je anarhija, samovlašće ili slično.

    Odgovori

Ostavite komentar