Vodite računa! Ovo su GREŠKE koje stvaraju utisak da ste nesigurna i NEGATIVNA osoba

Izbegavajte ovakve ispade

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/cookie_studio

Harizma i atraktivnost može biti nešto što je urođeno, ali u većini slučajeva se radi na tome.

Kao što možete učiniti prave poteze koji vam “podižu rejting” u društvu i na zavodničkom planu, tako možete praviti i nepopravljive “faulove” koji govore sve, samo ne to da ste atraktivni, prenosi Bright Side.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Obratite pažnju pre nego što načinite sledeće greške:

Nesigurno se predstavljate

Predstaviti sebe onima koji vas ne poznaju, naročito ukoliko je u pitanju razgovor za posao, zaista jeste teško, ali ne i nepremostivo.

Ukoliko samo odmahnete rukom i kažete “zdravo svima”, ostavićete utisak nesigurne osobe.

Foto: Freepik/ wayhomestudio

Sa druge strane, pravi potez je rukovanje sa svima i upotreba nekoliko kratkih rečenica kako biste se opisali na pravi način.

Zaboravljanje imena

Dešavalo vam se da prilikom upoznavanja “zapamtite samo svoje ime”, odnosno da ubrzo zaboravite kako se zove osoba sa kojom ste se neposredno pre toga rukovali i upoznali?

Ukoliko je to vaša praksa, ljudi će vas shvatiti kao oholu osobu, a neko će pomisliti da na taj način omalovažavate ljude.

Važno je da budete koncentrisani u svakoj situaciji, pa tako i da zapamtite kako se zove osoba koju ste upoznali i pružili joj ruku.

Foto: Freepik/rawpixel.com

Objašnjavanje nečega što nikog ne zanima

Monolog niko ne voli i takve osobe mnogi izbegavaju.

Ukoliko, recimo, neprestano objašnjavate režiserske tehnike i metode nekom koga filmovi apsolutno ne zanimaju ili “solite pamet” o sportskoj ishrani nekom ko se ne bavi sportom, to će vas učiniti nepoželjnom osobom.

Važno je da pričate odmereno, da saslušate druge osobe koje pričaju i na taj način da uspostavite valjani dijalog.

Ne budite egoistični i ne pričajte samo o sebi

Dešavalo vam se da se poverite prijatelju o nekom problemu koji imate, a on vas ne sasluša do kraja, štaviše, prekine vas u pola rečenice i počne da se jada kako je i on proživeo nešto slično?

Foto: Freepik/drobotdean

Takve osobe su uglavnom egoistične i dosadne i ne ostavljaju pozitivan utisak ni na koga. Mnogi ih izbegavaju.

Ne ogovarajte druge

U redu je da se svi zajedno smejete ispadu nekog kolege kada je u vašem prisustvu. Međutim, ukoliko on više nije fizički prisutan, a vi ga ogovarate sa trećim kolegom, nešto je što niko ne želi.

Takođe, ukoliko se smejete njegovoj odeći u njegovom prisustvu, pomisliće verovatno: “Šta li tek ovaj priča kad ja nisam tu”.

Važno je, dakle, da cenimo i poštujemo ljude, a da izbegavamo negativne primedbe.

Ne govorite tiho i neubedljivo

Osobu koja muca ili je veoma tiha tokom razgovora teško je slušati, a osim toga, čini se da nije sigurna u ono što govori.

Foto: Freepik/ wayhomestudio

Šta god da kžete, bila to priča, anegdota, pitanje ili jednostavno “hvala”, pogledajte osobu kojoj se obraćate i govorite glasno i razgovetno.

Ne kukajte stalno

U redu je da se požalite kada vam nešto smeta ili prokomentarišete nešto što vam ne odgovara, ali ukoliko to radite non stop, steći ćete utisak neatraktivne i razmažene osobe.

Takođe, nije poželjno konstantno se žaliti na porodične ili neke druge probleme jer u jednom momentu umesto da vam neko pomogne i da koristan savet, postaćete dosadni.Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar