Ko je Nemanja Manjak koji je danas saslušan? (FOTO)

Svi u vrhu carine koji su umešani u pljačku epskih razmera u kojoj je država oštećena za stotine miliona, kao i njihovi pomagači, biće do kraja procesuirani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATA images, ST/V. LUKIĆ

Nakon što je juče Miloš Tomić, doskorašnji direktor Carine, priveden na saslušanje, na isto mesto je doveden u svojstvu građanina i njegov navodni saradnik, Nemanja Manjak.

Čovek koji je deo Kokezine “carinske mafije” stigao na ispitivanje (FOTO)

Istraga koja se intenzivno vodi fokusirana je na bivšeg direktora Uprave carina Miloša Tomića, upravnika Carinarnice Beograd Željka Popovića, kao i nekadašnjeg šefa odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Nemanju Manjka i druge.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsećamo, kao što je Objektiv ranije pisao u Upravi carina je poslednjih nedelja došlo do velikih kadrovskih promena. Smenjen je direktor Miloš Tomić, a na njegovo mesto je došao Branko Radujko. Otkaz je pre nekoliko dana, kako saznajemo, dobio i Nemanja Manjak, nekadašnji šef Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja UC, a kasnije savetnik u tom odeljenju.

– Manjak, koji je jako blizak određenim strukturama naprednjaka u beogradskom odboru ove stranke, pod posebnom je “lupom” istražnih organa. Postoje indicije da je sa Slavišom Kokezom, predsednikom FSS, ali i Aleksandrom Nešovićem zvanim Baja, inače Kekinom bliskim saradnikom, “ušao” u posao sa otvaranjem carinskih skladišta. Navodno, Manjak i Kokeza su omogućili Nešoviću da dobije posao na tenderu za carinski terminal u Šimanovcima. U ovoj ekipi je još jedan Kekin saradnik A. D – navodi naš izvor.

Nemanja Manjak Foto: Alo.rs

Posao je potom uziman od firmi koje su imale ranije sklopljene ugovore o skladištenju sa Carinom i prebacivan u objekte koji se vode na Nešovića. Ovo je samo vrh ledenog brega i u toku je češljanje dokumentacije u vezi sa svim malverzacijama na carini. Jer, postoje opravdane sumnje da su zahvaljujući zaleđini u Upravi carina, pojedinci u zemlju unosili svašta, bez ikakve kontrole.

Podsetimo, svi u vrhu carine koji su umešani u pljačku epskih razmera u kojoj je država oštećena za stotine miliona, kao i njihovi pomagači, biće do kraja procesuirani.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar