One su vitke i nemaju bore: Ovo je 6 najvećih tajni lepote Japanki

U brzom ritmu života očuvanje lepote, mladosti i vitkosti može delovati kao naučna fantastika ali ne i za Japanke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/sasint

Japanska kultura može delovati daleko i komplikovano, posebno jer se dosta razlikuje od onoga na šta smo navikli od malena.

Iako je način života Japanaca specifičan, postoji nešto što im je zajednička sa skoro celim svetom – žene koje obožavaju mladolikost i svež izgled.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Žene u Japanu poručuju da ćete pridržavanjem ovih zlatnih pravila obradovati telo zdravljem i dobrom linijom, a lice blistavim izgledom, koji će svako primetiti.

1. Konzumiraju zeleni čaj svakog dana

čaj za čišćenje jetre
Foto: Freepik/pvproductions

Zeleni čaj nije samo ukusan, već je i jako koristan za telo. Jedan je od najzdravijih čajeva na svetu, bogat antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i odlažu starenje i nastanak bora. Čak pomaže i kod mršavljenja, a smanjuje rizik od srčanih bolesti i raka.

2. Često jedu fermentisanu hranu

Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company

Fermentacija čuva prirodne hranjive sastojke u hrani i stvara korisne enzime, vitamine B, omega-3 masne kiseline i probiotike.
Jača dobre crevne bakterije, razgrađuje hranu i tako pomaže probavi, što zauzvrat pomaže i kod mršavljenja.

Uz to, pomaže kod izbacivanje toksina i teških metala iz organizma.

3. Imaju lako svarljivu i kvalitetnu ishranu

Za razliku od nas, Japanci vole da jedu pirinač, rezance sa morskim plodovima i ribu, a protivnici su crvenog mesa, koje opterećuje sistem za varenje.
Njihov jelovnik bogat je visokokvalitetnim proteinima, raznim esencijalnim hranjivim sastojcima i omega-3 masnim kiselinama i utiče na kvalitetan rad mozga, srca i drugih organa.

Foto: Freepik/jcomp

Omega-3 masne kiseline su korisne u smanjenju telesne masnoće, posebno na području oko trbuha. Osim toga, plodovi mora takođe smanjuju upalu u telu i korisni su za nervni sistem. Omega-3 masne kiseline takođe su važne za glatku kožu. Te zdrave masti pomažu u prevenciji mnogih kožnih problema poput atopijskog dermatitisa, psorijaze, akni, ali i karcinoma kože.

4. Serviraju isključivo male porcije

Foto: Pixabay/Wow_Pho

Ako servirate hranu na velikim tanjirima, činiće vam se da su porcije male. Umesto toga, servirajte na malim tanjirima i porcije će delovati velike, a manje ćete jesti. Ovo sprečava prejedanje i visok unos kalorija, što je često važnije od vrste hrane.

Takođe, Japanke jedu sporije, dajući želucu dovoljno vremena da obradi hranu i signalizira mozgu kad mu je dosta. Štapići zapravo igraju važnu ulogu u tome da se ne unese velika količina hrane, ali i da se jede sporije.

5. Tokom obroka jedu i ne rade ništa više

pixabay.com/qimono

Za Japance su obroci vreme za vraćanje energije telu. Zato oni ne jedu usput, dok šetaju ili gledaju TV. Sve se ovo smatra nepristojnim i retko se može videti kako neko jede dok gleda TV, na ulici ili u javnom prevozu.

6. Jedu zdrave slatkiše

Foto: Pixabay/RitaE

Japanke retko jedu slatkiše, a to je jedna od tajni zašto ostaju vitke. U Japanu ljudi više vole sveže voće na kraju obroka, a ne deserte prepune šećera. Takođe, japanski slatkiši imaju manje karamele i rafinisanog brašna. Slatkiši su izrađeni od zdravih sastojaka, poput batata, heljdinog brašna i svežeg voća.



Izvor: Objektiv.rs, zena.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar