Godinama prodavala cveće na groblju misleći da školuje ćerku, a onda je otkrila BOLNU istinu (VIDEO)

Devojka je zbog brutalne laži navukla bes čitave nacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Sabah

Turkinja Merve Bozkurt (25) slagala je majku da je upisala Univerzitet na Oksfordu i da joj je potreban novac.

Siromašna starica godinama je prodavala cveće na ulici ispred groblja, a to malo novca što bi zaradila, slala je ćerki misleći da studira i da joj je potreban novac.

Međutim, 25-godišnjakinja niti je imala vizu, niti je ikad kročila u Englesku, već je za to vreme radila u Istanbulu kao agent za prodaju nekretnina.

Istina je otkrivena tek kada je jedna lokalna turska televizija napravila TV prilog o starici koja godinama prodaje cveće pored groblja da bi školovala ćerku.

Mnogi su poverovali i ponudili pomoć kako bi platili ćerkine studije, ali kada je otkriveno da na Oksfordu nema studentkinje koja se tako zove, Merve je bila primorana da prizna da je brutalno lagala, prenosi Sabah.

Kasnije se izvinjavala, ali već je navukla gnev čitave zemlje.

“Osećam se veoma loše jer sam maltretirala majku. Izmislila sam da studiram na Oksfordu, a čak sam i samu sebe ubedila u to. Sve vreme radim u agenciji za nekretnine u Istanbulu”, rekla je Merve Bozkurt.

Njena majka Gulseren istakla je da više od decenje zarađuje prodavajući cveće na ulicama Antakije, grada od oko 200.000 stanovnika, na jugu Turske.

Foto: Printscreen/Youtube/Sabah

Pre nego što je saznala istinu, ona je kazala da na ovaj način zarađuje za život, a da osim ćerke kojoj šalje novac, izdržava sebe, supruga i još jedno dete.

“Moj muž radi kad može, a ponekad dođe i do groblja da mi pomogne da prodajemo cveće. Novcem kojim zaradim pokrivam troškove školovanja dece. Ako smo zdravi, nije nam naporno da radimo. Nije me sramota da prodajem cveće, sramota je da nećete da radite”, rekla je Gulseren.

Prešla 6.000 kilometara da upozna srodnu dušu, pa je ponižena: U povratku joj se dogodio OBRT života

Televizija je kontaktirala ćerku koja je u tom momentu takođe lagala.

“Majka sama gaji cveće i prodaje, a ponekad ga i nabere u planini. Moj brat je takođe diplomac, trenutno radi kao podoficir u Hakariju. Majka nas mnogo voli, kao i mi nju”, rekla je tada Merve i dodala da završava petu godinu na Oksfordu i da će uskro postati neurohirurg.

Ova priča zainteresovala je građane Turske, koji su ponudili pomoć kako majki, tako i ćerki, ali u tom trenutku je proradila savest i Merve je odlučila da kaže istinu.

Uprkos razočaranjima koje je navukla u narodu, rekla je da se nada majčinom oproštaju i da će joj nadoknaditi sav novac koji joj je slala.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar