Znate li koliko često morate da se šišate da biste SAVRŠENO izgledali?

Sve zavisi od tipa vaše kose

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/gpointstudio

Ukoliko se redovno šišate ili frizirate vašu kosu, to bi moglo dodatno da narušinjen volumen i jačinu.

Redovno šišanje i promena frizure pomoći će vam da izgledate lepše, ali vaša kosa kosa neće biti zdrava ukoliko se šišate, recimo, jednom nedeljno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U zavisnosti od tipova kose, jednima se preporučuje da se šišaju češće, dok drugi ne moraju, a i ne bi smeli to da čine redovno.

Kovrdžava kosa

Ovakav tip kose ne zahteva konstantno podšišivanje. Ukoliko imate valovitu kosu, a želite da vam izgleda zdravo, možete se šišati svakih šest meseci.

Foto: Freepik/Racool_studio

Međutim, ako želite da zadržite dužinu i stil, onda se preporučuje šišanje svaka tri meseca.

Valovita kosa

Ovakva kosa prilično je suva, a ukoliko želite da zadržite svoje prirodne uvojke, preporučuje se da se podšišavate jednom u šest, maksimum do 12 nedelja.

Foto: Freepik/cookie_studio

U slučaju da vam je kosa oštećena ili ofarbana, bilo bi poželjno skratiti je svaki put prilikom farbanja.

Ravna kosa

Ovakav tip je naročito komplikovan za održavanje, a nikako ne bi trebalo redovno je podšišivati kako se ne bi dodatno oštetila. Dovoljno je da se to učini jednom u tri meseca kako biste kosu održavali pod kontrolom.

Foto: Freepik/ lookstudio

Gusta kosa

Gusta kosa, žargonski rečeno, “oprašta neurednost”. S obzirom na njen izgled i teksturu, šišanje nije potrebno barem nekih šest meseci.

Tanka kosa

Ovakva kosa sklona je potencijalnom lomljenju, uz to da ubrzo može izgubiti svoj stil. Da biste sprečili oštećenje, potrebno je podšišivati se na svaka dva meseca.

Foto: Freepik/lookstudio

Oštećena kosa

Ako je vaša kosa sklona oštećenju, naročito ukoliko je redovno farbate, najbolje je da se podšišavate jednom u 8 nedelja.

Česta šišanja pospešiće lomljenje kose i isušivanja, tako da bez preke potrebe ne treba to raditi.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar