Ubijen Mihajlo Stupar Šmit: Otkriveno čije je telo jutros pronađeno pored reke

Stupar je u junu 2018. godine bio žrtva teškog krivičnog dela, kada je više puta izboden noževima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

PU Prijedor identifikovala je muškarca koji je ubijen u naselju Raškovac i kako saznajemo radi se o Mihajlu Stuparu (47) zvanom Šmit iz Prijedora.

Brutalno ubistvo u Prijedoru: Muškarca prvo pregazili automobilom, pa ga pretukli bejzbol palicom

Telo je pronađeno jutros oko 10 časova u blizini reke Sane. Za sada niko nije uhapšen ili osumnjičen za zločin, a nije poznato ni šta je motiv ubistva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sve što možemo reći je da se radi o krivičnom delu ubistva. Policijski službenici preduzimaju sve mere i radnje na otkrivanju počinioca – rekla je portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević.

Izvor blizak istrazi kaže da Stupar ima kriminalni dosije i ranije je dovođen u vezu sa trgovinom droge, pa se ne isključuje mogućnost da se radi o kriminalnom obračunu.

– Stupar je poznat kao višestruki prestupnik, a ranije je hapšen u policijskoj akciji “Kondor” koja je bila usmerena na razbijanje kriminane grupe koja se bavila dilovanjem heroina i marihune. Tada je uhapšeno više osoba i pronađena je određena količina droge – kaže izvor blizak istrazi.

Inače, Stupar je u junu 2018. godine bio žrtva teškog krivičnog dela, kada je više puta izboden noževima. Za napad su optuženi Vanja Vuković i Dalibor Railić, koji imaju bogate kriminalne dosijee i sa kojima se veoma dobro poznavao. Na teret im je stavljeno krivično delo nanošenje telesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprećena novčana ili kazna do tri godine zatvora.

U optužnici se navodi da su oni Stupara pozvali da se s njima provoza, a potom su ga odvezli u šumu u mestu Orlovci, gđe su naglo zaustavili vozilo i noževima nasrnuli na Stupara. Uboli su ga u rame, but, nadlakticu, natkolenicu i levu stranu grudnog koša. U optužnici navodi da su Railić i Vuković tokom napada ispitivali Stupara “zašto ih odaje policiji”, te zašto “uvaljuje” njih i izvesnog Vladu.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od njih nalazi u zatvoru na izdržavanju kazne.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar