Manijaci iz Srbije delili fotografije svojih golih devojaka: Na Dan žena kompromitovali bivše (FOTO)

Besramno ponašanje muškaraca na Balkanu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Uplakana žena, Foto:Freepik/freepik

Na Međunarodni dan žena, društvene mreže usijale su se posle navoda da na aplikaciji za dopisivanje Telegram postoji grupa sa 36.000 muškaraca sa Balkana u kojoj oni međusobno dele privatne fotografije i snimke, pa čak i adrese žena sa ovih prostora.

Naime, kako saznajemo, članovi te grupe sa ostalima “šeruju” eksplicitan sadržaj o devojkama koje već poznaju, a uglavnom su to njihove bivše ili devojke sa kojima su se ranije dopisivali, a koje su im slale svoje obnažene fotografije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svako od njih navede odakle je, a zatim traži od ostalih članova grupe da mu pošalju fotografije, broj telefona, ime i prezime, pa čak i adresu devojke iz tog mesta. Da stvar bude još stravičnija, veliki broj muškaraca traži eksplicitne fotografije i video-snimke maloletnih devojaka.

Kako piše feministički kolektiv Ženska solidarnost, osvetnička pornografija je digitalno nasilje, sredstvo koje koriste nasilnici kako bi žrtvu ponizili, ućutkali je i na nju svalili krivicu. Međutim, krivac nije žrtva. Krivac je osoba, najčešće muškarac, koji objavljuje slike i snimke poslate u poverenju.

Foto; privatna arhiva

Ukoliko naiđete na ovakav sadržaj na Telegramu, Instagramu ili bilo kojoj drugoj društvenoj mreži, važno je da to prijavite putem opcija
koje su dostupne na gotovo svakoj mreži, ali i policiji.

Na društvenim mrežama pojavili su se i brojni apeli devojkama da vode računa o tome s kim će na ovaj način podeliti svoju intimu.

Piše: N. M.

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 9. MART

Foto: Objektiv.rs

Dve ekipe najozbiljniji kandidati da zauzmu Veljino mesto: Rat za preuzimanje krvavog “posla”



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar