Sprema se HAOS: Džo Bajden pripremio OSVETU za Ruse, odobriće tajne udare protiv Putina, a evo i kako

NJujorški dnevnik prenosi da se u naredne tri nedelje priprema "niz tajnih akcija usmerenih protiv Rusije"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Američki predsednik će u naredne tri nedelje odobriti akciju usmerenu protiv Vladimira Putina i ruskih obaveštajnih službi.

Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena priprema se da odobri hakerske napade na Rusiju, objavio je NJujork Tajms, navodeći da se radi o odmazdi čiji je cilj da se vlastima u Kremlju pošalje jasna poruka! Napadi će biti usmereni ka predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, kao i ruskim obaveštajnim službama i njihova meta neće biti šira javnost, tj. obični građani.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Citirajući visokog američkog zvaničnika koji je upoznat sa operacijom, njujorški dnevnik prenosi da se u naredne tri nedelje priprema “niz tajnih akcija usmerenih protiv Rusije”. – U pitanju su tajne operacije koje će u Rusiji odlično razumeti, ali neće biti vidljive ostatku sveta. Cilj ovih akcija je da se pokrene široka strateška rasprava sa Moskvom – rekao je DŽejk Salivan, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Bajdena.

Crno nam se piše: Bajden vaskrsava politiku Olbrajtove 

Oni će se poklopiti sa novim ekonomskim sankcijama protiv zvanične Moskve, koje priprema novi šef Bele kuće DŽo Bajden, a koji planira da izvršnom naredbom donese uredbu o dodatnom ojačavanju bezbednosti mreža pod kontrolom američke federalne vlade. Akcija američkih hakera uslediće kao odgovor na žestok napad ruskih hakera koji je prvi put otkriven u decembru 2020. kada je izvršen proboj u nekoliko desetina američkih ministarstava, agencija i kompanija.

Ovaj napad je izvršen preko “zadnjeg ulaza” u programu za upravljanje mrežama koji je distribuirala teksaška kompanija “SolasWinds”. Hakeri su uspeli da eksploatišu i kompromituju sisteme više od 100 komercijalnih firmi iz celog sveta, kao i devet američkih vladinih agencija.

Trajao je osam meseci pre nego što je otkriven i to je bio jedan od najvećih i najsofisticiranijih sajber-napada do danas. U Vašingtonu su uvereni da napad ovakve vrste nije mogla daizvrši tek grupa hakera bez pomoći strane vlade. Američke obaveštajne agencije su uprle prstom ka Rusiji optužujući vlasti u Kremlju da stoje iza njega. Zvanična Moskva je demantovala umešanost u incident nazivajući optužbe još jednim “neosnovanim pokušajem da bi se ocrnila Rusija”.



Izvor: Tanjug

Komentari (1)

  1. Bajden boluje od Aldshajmerove bolesti i vjerovatno nezna ni ko je predsjednik Rusije a ni gdje se Rusija nalazi. Cijeli svijet je zabrinut jer je jasno da Bijelom Kućom vlada neformalna grupa koja nema odgovornost. Ova grupa može početi nuklearni rat budući da nikome ne odgovara za svoje postupke. Veliki problem.

    Odgovori

Ostavite komentar