Isplivali detalji sa MESTA ZLOČINA na kojem je ubijen Arkan: Inspektor je nogom obrisao krv?

Za ubistvo je osuđen bivši policajac Dobrosav Gavrić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot Youtube

Željko Ražnatović Arkan ubijen je 15. januara 2000. godine u Beogradu u hotelu “Interkontinental”.

Arkan je neposredno pre ubistva bio u društvu Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića (47), telohranitelja, koji su takođe ubijeni, i bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za ubistvo je osuđen bivši policajac Dobrosav Gavrić. On je zbog tog ubistva osuđen u odsustvu u Srbiji na 35 godina zatvora. Suđeno je i saučesnicima Milanu Đuričiću i Draganu Nikoliću koji su dobili po 30 godina.

Ime nalogodavca likvidacije do dana današnjeg je ostalo misterija.

Ispred hotela “Interkontinental” su tog dana oko 17 časova stala dva automobila. Iz jednog su izašli Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki.

Iz drugog vozila su izašli Zoran Nikolić Pegla i Dobroslav Gavrić. Pegla je ostao na parkingu, dok su preostala trojica ušli u hol spremajući se da izvrše likvidaciju.

Arkan je sa društvom sedeo u holu i nekoliko minuta posle 17 sati, prišli su im Đuričić i Nikolić.

Pozdravili su se, a Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola, ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99” i tri metka ispalio Arkanu u potiljak. Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe.

Policija je na lice mesta došla brzo, ali ne i hitna pomoć. Arkan je neslužbenim vozilom prebačen u Urgentni centar. Tamo je i zvanično proglašen mrtvim. Imao je 48 godina.

 

“Inspektor nogom pokupio municiju i obrisao krv”

Da li bi bolja istraga dovela do otkrivanja nalogodavca ostaje da se vidi, ali da traljavo prikupljanje dokaza može ometati istragu, to je sigurno.

Slučaj ubistva Željka Ražnatovića Arkana i uviđaj koji je obavljen nakon likvidacije, pomenuo je Božidar Prelević u emisiji “Bez ustručavanja”. Prelević je krajem iste godine vršio funkciju koministra unutrašnjih poslova u Vladi Srbije.

On je govorio o nesavesnom vršenju uviđaja, kao i čestom ometanju istrage od strane lica koja vrše tu istu istragu. Zaključio je da je to česta praksa u našoj zemlji.

“Da se nesavesno rade uviđaji, pa ja sam to hiljadu puta video, i kao ministar i kao avokat i kao sudija. Reći ću vam nekoliko stvari. Posle ubistva Arkana došao je inspektor i svu municiju nogom skupio na jedno mesto i obrisao krv”, rekao je Prelević.

“Toga imate koliko god hoćete, imate slučaj ubistva Žorža Stankovića gde je na uviđaj došao čovek koji je u organizaciji ubistva. Imate slučaj da je doktor koji je znao za ubistvo radio sudsku medicinu”, dodao je on.

Prelević je pomenuo i slučaj “Topčider” u kojem su misteriozno život izgubila dva vojnika, i naglasio da nemara i prikrivanja tragova ima u velikoj meri.

 

Sudbina likvidatora

Dobrosav Gavrić je 2006. godine pobegao iz Srbije. Uhapšen je krajem 2011. u Južnoafričkoj Republici, ali ne po poternici Srbije. Gavrić je u Africi nastavio da se bavi kriminalom, pa je uhapšen kao vozač afričkog kralja podzemlja Sirila Bika, koji je ubijen u martu 2011. Gavrićev identitet, međutim, nije odmah otkriven (policiji se predstavio kao Saša Kovačević) i on je najpre pušten iz pritvora.

Ubrzo je ponovo uhapšen zbog posedovanja kokaina i tada je utvrđeno da se radi o Arkanovom ubici. Gavrić se i dalje nalazi u zatvoru u Africi. Milan Đuričić Miki sa njim je pobegao iz zemlje dan uoči izricanja presude za Arkanovo ubistvo, ali se u nju vratio tek da mu bude večna kuća. Ubijen je 24. aprila 2018. u Johanesburgu. Kremiran je i sahranjen u Loznici pre dve i po godine.

Treći počinilac Dragan Nikolić služi kaznu u požarevačkoj Zabeli.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar