Dame i gospodo – Luis Hamilton! Od sramežljivog klinca do zvezde modnih pista (FOTO+VIDEO)

Moda mu je pomogla da kanališe svoju nesigurnost i izbori se sa stalnim odmeravanjima da li uopšte nešto vredi kad izađe iz svog bolida

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Verovatno vam neobično zvuči podatak da Luis Hamilton, šestostruki svetski prvak Formule 1 i poslednji VIP saradnik dizajnera Tomija Hilfigera, nije uvek imao izraženo samopuzdanje, bar što se ličnog stila tiče.

Sa 23 godine, Hamilton je osvojio svoj prvi šampionat Formule 1, kao najmlađi vozač svih vremena koji je poneo tu laskavu titulu.

Ali njegova vrhunska veština snalaženja u bolidu nije mogla da se prenese na svet van trka jer je on veoma stidljiv u komunikaciji s ljudima.

U intervjuu za potkast portala Busines of Fashion, Luis Hamilton kaže:

“Tokom prvog sastanka sa šefom Formule 1, sećam se da me je streljao pogledom gore-dole i osećao se pozvanim da me procenjuje zato što nisam bio u košulji…

Foto/Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

Sećam se da sam morao da se uskladim s predstavom o tome kako je on želeo da izgledam a sve to da bih bio dovoljno dobar po tuđim merilima i kao takav prihvaćen u svom okruženju”.

Proglašen za jednog od najboljih vozača Formule 1 u istoriji tog sporta, Hamilton je karijeru započeo kao klinac sa svega osam godina.

Inspiraciju za svoj izvanredni uspon do vrha Formule 1 pronašao je u filmu “Cool Runnings”, ostvarenju koje dokumentuje neverovatnu priču o jamajčanskom timu za bob na Zimskim olimpijskim igrama 1988. u Kalgariju u Kanadi.

“Veći deo svog života povezujem s tim filmom, jer oni stižu na vrh sa krntijom i svi oko njih konačno umuknu…

Kada bismo i mi ranije dolazili na trke, sećam se da su nas ljudi gledali u fazonu: ‘Šta bre ovi rade ovde?'”, kaže Hamilton.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger) дана

Prešavši iz prvog reda na modnim revijama brenda Tommy Hilfiger u bekstejdž, Hamilton je slučajne susrete s vlasnikom imperije Hilfiger unapredio u službeno partnerstvo Mercedes – Tommy H.

Prirodno sramežljivi Hamilton se trudio da kanališe svoju ličnost kroz sopstveni osećaj za stil.

Njegov prvi debi u modnoj industriji bio je na reviji za “Hugo Boss” koja ga je lansirala u modne vode kao modela.

“Osetio sam da se moja strast prema muzici i stilu oslikava u odeći i to mi je dalo prostor da mogu da se izrazim”, rekao je Hamilton.

U 2018. potpisao je ugovor da postane ambasador brenda Tommy Hilfiger.

“Dopao mi se kao ličnost i veoma mi se svideo njegov osećaj za stil”, rekao je Hilfiger i dodao: “Takođe, doneo je puno svojih ideja, što je doprinelo tome da se naš brend osveži”.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger) дана

Najnovija kolekcija kuće Tommy Hilfiger, koja je četvrta saradnja američkog brenda sa Hamiltonom, obuhvata neonske kargo pantalone, prsluke i dukseve sa prepozatljivim natpisima brenda.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger) дана

Kao vegan i ekološki osvešćen sportista, Hamilton je iskoristio svoju saradnju s poznatim brendom da ga usmeri prema održivosti u modnoj industriji.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger) дана

“Od razvoja fonta logotipa do rasjferšlusa i dugmadi, proveo je sate sa timom da bi sve bilo savršeno”, rekao je Hilfiger.

On je zaista primer kako neko može da prevaziđe svoju nesigurnost i u vrtoglavom svetu šou-biznisa pretvori nedostatak u – lovu.

I. V.

 

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar