Branka Katić otvoreno o svom povratku u Srbiju: Mnogo mi znače ljubav i osmesi naše publike

Najavila je niz novih projekata

Foto: Profimedia/Capital Pictures/Film Stills

Glumica Branka Katić vratila se u Srbiju posle dužeg perioda plodne karijere u Engleskoj i SAD, u ponedeljak je zvanično postala stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Sva ljubav koju osećam i svi ti osmesi koje dobijam od publike jako mi znače. Na tome sam beskrajno zahvalna”, istakla je za Tanjug Katićeva i naglasila da glumac živi za svoju publiku i da bez nje u suštini ne postoji.

Branka Katić se vratila na pozorišnu scenu sa čuvenim komadom “Sumrak bogova” prema antologijskom filmu Lukina Viskontija, u koji je uskočila tokom pandemije. Sada traži novi projekat u BDP-u.

Povratak omiljene srpske glumice: Branka Katić je sada zvanično članica Beogradskog dramskog pozorišta

“Imala sam veliku sreću da moj povratak teatru posle toliko vremena bude baš u predstavi “Sumrak bogova” koja je za mene fantastična, gde igra izuzetna glumačka ekipa. Reditelj te predstave Jagoš Marković, i kolege, kao i celo pozorište, učinili su zaista sve da mi pomognu da se što bolje uključim u to scensko delo”, otkrila je Katićeva.

“Imala sam veliku tremu do te mere da sam na momente sumnjala da li ću to moći i znati, ali onda sam posle prvog igranja predstave znala da je predamnom jedno široko polje divnih mogućnosti. Svako novo igranje na taj način mi je davalo više sigurnosti i uživanja.”

Čuveni komad “Bliže” britanskog autora Patrika Marbera ostavio je traga u srcima mnogih ljubitelja pozorišta na sceni “Bojan Stupica” JDP-a, gde je, pre više od dve decenije, upravo igrala Katić sa ostatkom značajne ekipe – Branislav Lečić, Vladica Milosavljević i pokojni Nebojša Glogovac.

Branka Katić o radu na filmu “Kingsmen”: “Zadirkivala sam Rejfa Fajnsa da je Srbin”

“Divna sećanja me vezuju za tu predstavu, predivne kolege su bile u njoj, eto i naš Glogovac. Na žalost, sve što se dešavalo nakon premijere tog komada – NATO bombardovanje, moje snimanje jedne TV serije za BBC u Češkoj, prekinulo je moj dalji rad na “Bliže”. Bilo mi je veoma žao što nisam bila u mogućnosti da i dalje trajem u toj predstavi”, sa setom priča o tom periodu pre više od dve decenije.

Branka Katić će postati deo jednog važnog projekta uskoro. Reč je o novom filmu dramskog pisca Dušana Kovačevića – “Nije loše biti čovek”.

“Divni autor Kovačević ovog puta nije samo scenarista filma već i reditelj ostavrenja “Nije loše biti čovek”.Bilo mi je uživanje raditi sa izvanrednim glumcima, posebno jer je sama priča neobična. Scenario je do te mere nesvakidašnji da se u jednom trenutku iznenada menja prvobitni žanr”, izjavila je Katić, koja prvi put sarađuje sa Kovačevićem.

Pandemija je zaustavila čitavu 2020. godinu u pogledu umetnosti, odnosno filmsku, pozorišnu i muzičku industriju, tako da se visokobudžetni američko-britanski akcioni film “King”s Man” sa Ralfom Fajnsom i dalje odlaže.

Sada tek počinje prava borba: Sve o filmovima koji su trijumfovali na dodeli Zlatnih globusa (VIDEO)

“Neverovatno je da se već četvrti put pomera premijera tog filma. Nemam tu veliku ulogu, ali nisam mogla da je odbijem, u pitanju je rola ruske carice. Metju Von je reditelj sa najviše samopouzdanja koje sam u životu videla i osetila, a inače je projekat bio jedna zaista velika mašinerija sa ogromnim budžetom. Jedino sam tako veliki film radila još samo “Državni neprijatelj” Majkla Mena sa Džonijem Depom”, objašnjava glumica, koja je igrala i u holivudskom hitu o super junacima “Kapetan Amerika: Zimski vojnik” (2014).

Glumica je pomalo zatečena tolikom hiper produkcijom domaćih TV serija što se nikada nije desilo u Srbiji,

“Nisam producent i samim tim ne znam odakle stiže sav taj novac za realizaciju tih serija u Srbiji. Ono što znam jeste da je najvažnije da je scenario dobar. Kada se to postigne, onda je serija uspešna i sve ima smisla. Ipak, producenti često snimaju što više materijala za jako malo dana i onda kvalitet neminovno uvek trpi”, rekla je glumica.

Jelena Mur za Objektiv: Uloga Blankice u filmu “Dara iz Jasenovca” me je oplemenila (FOTO)

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar