Izgledala je starije, nisam kriv! Srbljanovićeva nazvala Milivojevića PEDOFILOM, haos zbog spornog TEKSTA

Novi tekst Zorana Milivojevića izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Društvenim mrežama se brzo proširio tekst Zorana Milivojevića u kom on priča o tome da li devojke zaista brže sazrevaju od mladića i šta sve danas utiče na razvoj mladih. Biljana Srbljanović, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, je na Facebooku objavila post u kojem navodi da se Milivojević lažno predstavlja kao psihijatar, da opet piše neistine, kao i to da je pedofil koji pokušava da se opravda.

Naime, ona se pita kako je uopšte moguće da on objavljuje takve stvari i da li je to uopšte dozvoljeno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prenosimo vam njenu objavu u celosti:

– Lekar opšte prakse, koji se lažno predstavlja kao psihijatar, ponovo objavljuje nenaučne, neistinite i opasne reči. U svom novom tekstu, kritikujuću žene koje ne rađaju do dvadeset i četvrte godine života, otkriva i neku svojevrsnu patologiju svog pogleda. On, najpre, tvrdi da informisanje o svetu u kome žive nisu “ženske stvari” i kaže: “Devojke, kako odrastaju, radije biraju da budu kao tate, gledaju tv, čitaju novine i ne bave se ženskim stvarima.” Zatim tvrdi da postoje biološke posledice na devojčice, ako ne rade te “ženske stvari”, sledećim rečima: “Na taj način blokiraju odrastanje, ali istovremeno i stare. Njihovo telo stari, a psihičko i emocionalno sazrevanje izostaje.” – ističe Biljana Srbljanović i dodaje:

– Na kraju, patologija pogleda i tvrdnja da dvanaestogodišnja devojčica izgleda kao da joj je četrnaest, govori o mrklom mraku i, u najmanju ruku, opasnom detaljnom posmatranju tela devojčica u njihovom najosetljivijem uzrastu: “Činjenica je da deca danas mnogo ranije ulaze u pubertet, tako viđamo devojčice koje su šesti razred, a izgledaju kao da su osmi.” Drugim rečima – izgledala je starije, nisam ja kriv što je u glavi nezrela, njeno telo me je prevarilo, da je radila “ženske stvari”, ništa joj se ne bi desilo – zvuči kao opravdanje mračnog pedofila od koga mi se utroba okrenula. Kako je ovo uopšte dozvoljeno? – zaključila je profesorka Biljana Srbljanović.

Foto: Facebook/Printscreen


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Biljana je potpuno u pravu, strasno je kakve stavove iznosi ovaj covek.Prosli vek. I opet tuzno za ovu zemlju umesto osuda, taj covek ima podrsku i istomisljenike ?

    Odgovori

Ostavite komentar