Dr Slavica Plavšić OTKRIVA: Evo od čega zavisi jačina IMUNITETA nakon primanja vakcine AstraZeneka

Doktorka objavila svoja saznanja o oksfordskoj vakcini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/ facebook Slavica Plavšić

Vakcina AstraZeneka nedavno je stigla i u Srbiju. Poznata je još i pod imenom oksfordska vakcina, a specijalista za plućne bolesti dr Slavica Plavšić serijom tvitova je objavila informacije koje do sada zna o ovom cepivu.

“Astra Zeneka,vakcina koju je proizvela čuvena britansko-švedska multinacionalna kompanija sa sedištem u Engleskoj, u saradnji sa Oxfordom, praćena je dosta kontraverznim informacijama i studijama. Mnoge od njih se smatraju više političkim i vezane su za Bregzit, Veliku Vritaniju i njihove odnose sa EU. U svakom slučaju, vakcina je dobila dozvolu za upotrebu u EU i daje se i osobama do 65 god. Princip izrade je najsličniji Sputnjiku V. Smatra je daje visok stepen zaštite ne samo od razboljevanja, već i od zaražavanja, što nije slučaj sa ostalim vakcinama”, započela je doktorka, dodajući da će napisati sve što zna i pozvavši druge da dodaju još preciznih podataka, ukoliko ih imaju.

“Procenjuje se da se primanjem ove vakcine rizik od hospitalizacije smanjuje za čak 94-95%. Ono što se zna, i što se već juče i danas pokazalo, je da aplikacija vakcine dovodi, češće nego kod ostalih, do visoke temperature, lokalnih bolova i slično, što prestaje za dan-dva”, napisala je doktorka i podatak koji je sigurno najznačajniji.

Ona je pojasnila i zašto se druga doza ove vakcine prima tek posle tri meseca: “Kod ove vakcine antitela se stvaraju jako brzo pa se i imunitet brže razvija. Zato je revakcinacija tek posle tri meseca. Smatra se da su u tom periodu vakcinisani pod velikim stepenom zaštite od oboljevanja od srednje teških i teških oblika bolesti”.

Dr Marija Gnjatović iznela VAŽAN podatak: Evo koliko traje IMUNITET nakon preležane korone

Korona brojke RASTU! 3.588 zaraženih, preminulo 15 osoba

Dr Plavšić je takođe istakla da je prema dosad poznatim istraživanjima, ova vakcina efikasna protiv svih sojeva, osim protiv južnoafričkog, gde ispitivanja još traju.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar