Hrvati zahvalni Srbima! Komšić: Hvala Vučiću na ponuđenih 5.000 doza vakcine

Željko Komšić se obratio o nabavci vakcina protiv koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Stav je da prvo treba vakcinisati medicinske radnike koji rade s oboljelima plus starije osobe u staračkim domovima.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić obratio se novinarima nakon sastanka u Predsedništvu BiH, a o nabavci vakcina protiv koronavirusa.

Vakcine preko COVAX-a

– Vakcine preko COVAX-a trebala bi biti do kraja marta. Jer u septembru kad je potpisivan taj ugovor taj rok je bio prihvatljiv. Sutra je sastanak vezano za COVAX-ovo pismo i za zahteve koje je COVAX naveo u tom pismu koji ne stoje. Sva tri premEra su rekla da smo mi potpuno tehnički spremni da prihvatimo naručene vakcine. Očigledno te vakcine na tržištu mogu postići višu cenu nego što je to u ugovoru sa BiH i to se već radi. Po svetu hodaju razni mešetari sa torbom punom novca i kupuje te vakcine. Mi pretpostavljamo da je to stvarni razlog jer ne stoji ono što je navedeno u pismu – istakao je Komšić.

Ponuda Srbije

Dodao je da će biti prihvaćena ponude Srbije.

– Stav je da prvo treba vakcinisati medicinske radnike koji rade s obolelima plus starije osobe u staračkim domovima. To je 5.000 doza ali svejedno hvala predsedniku Vučiću i Srbiji na toj ponuđenoj pomoći. To će ići preko države i onda će se to proslediti na Federaciju – naglasio je Komšić.

 

Korona i ova bolest su FATALNA kombinacija! Dr Belojević otkrio: Može da napravi EKSPLOZIJU u organizmu

 

 

 



Izvor: Avaz.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar