SKANDAL

Žarko je u KESI iz Lidla pronašao nešto UŽASNO: “Nismo ni svesni šta nam rade” (FOTO)

Poznati lanac maloprodajnih trgovina u svojoj ponudi ima koštunjavo voće koje ispušta sluz neprijatnog mirisa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur

Sirovi lešnik se koristi u ishrani zbog svojih nutritivnih svojstava, međutim, ako ga kupujete u nekoj od prodavnica poznatog nemačkog lanca trgovina „Lidl”, rizikujete da vam se ovo koštunjavo voće smuči zauvek. Takvo iskustvo imao je i Novobeograđanin Žarko S. (34), inače „Lidlov” redovni potrošač, koji je, nakon što je pazario 200 grama lešnika, sutradan osetio neprijatan miris u svom stanu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Lešnik mi je stajao u „Lidlovoj” biorazgradivoj kesi na stolu u trpezariji. Nisam mogao ni da pretpostavim da se neprijatan miris u mom stanu širi iz nje. Kada sam shvatio da je ona izvor smrada, otvorio sam je i imao šta da vidim. Lešnik je ispustio neku sluzavu vodu, samo jedan dan nakon što sam ga kupio u rinfuzu. Ne mogu da opišem koliko je to smrdelo. Odmah sam ga bacio – kaže ovaj mladić.

Foto: Objektiv.rs/Kristina Jelić

ODBILI REKLAMACIJU

Naš sagovornik ističe da nije mogao da prosledi reklamaciju „Lidlu” jer je bacio račun koji su mu u ovoj prodavnici tražili kad se požalio.

– Ne znam da li je lešnik neispravan ili se ubuđao preko noći jer je stajao u onoj sluzavoj biorazgradivoj kesi. Svakako, lešnik nije nimalo jeftin, kilogram košta oko 1.400 dinara. Zaista je sramota da jedna nemačka firma prodaje ovakvo đubre. Ko zna šta nam sve uvaljuju a da nismo ni svesni – kaže Žarko.

Predsednik Pokreta potrošača Srbije Petar Bogosavljević za Objektiv navodi da bi inspekcija svakako trebalo da se pozabavi ovim slučajem, jer, kako ističe, sigurno ima neispravnosti.

Foto: Masa Bandjur

– Da je ovaj lešnik potpuno ispravan, nikad ne bi pustio toliku tečnost posle jednog dana. Svakako, u pitanju je slučaj za poljoprivrednu inspekciju, a tržišna bi trebalo da utvrdi da li su kese koje se koriste u „Lidlu” zaista biorazgradive – kaže Bogosavljević.

LIDL: LEŠNIK PROŠAO PROVERE

Objektiv je kontaktirao sa upravom „Lidla Srbija”, a kako su nam rekli u sektoru kontrole kvaliteta ove kompanije, sporni lešnik nije mogao da postane buđav usled čuvanja u njihovim kesama jer, kako navode, one poseduju sve važeće deklaracije o usaglašenosti, koje garantuju njihovu namenu za pakovanje i čuvanje ove vrste proizvoda.

– Kad je reč o pomenutom artiklu, proizvod je kod dobavljača prošao sve potrebne analize, koje ukazuju na to da je bez nedostataka – kazali su u „Lidlu”.

Ovu i ostale zanimljive priče pročitajte u sutrašnjem štampanom Objektivu.

Piše: NIKOLINA MARIĆ

Foto: Objektiv.rs


Izvor:

Komentari (81)

  1. Kad je Lidl stigao kupila sam neke "jastucice" sa lesnikom punjeni filom koje kombinujem sa jogurtom za veceru , kupim iste posle 3-4 meseca : kutija ista , cena takodje ali sada fila u obrisima . Drugi slucaj okrugli keks ima sa cokoladom i bez , u pocetku je bio sloj cokolade solidan sad je samo premazano cetkom , lidl mi je u komsiluku ali su me razocarali i retko , reko idem .

    Odgovori
  2. Niste u pravu. Bilo sta sto sam stavila u te biorazgradive kese od voca ili povrca vec do kuce smrdi. Zato sam kupila one šupljikave najlon kese visenamenske takodje u Lidlu, koje se vezuju vrpcama i odlicne su. A ove biorazgradive PROMENITI OBAVEZNO

    Odgovori
  3. @Konj ahahahaha pa dobro, nisam baš napisao koje sam namirnice imao u frižideru, poenta je da nismo imali lebac i namaz na kraju :D

    Odgovori

Ostavite komentar