Lepa Ruskinja Ana objasnila zašto je BOLJE živeti u Srbiji nego u Nemačkoj: Komentari su ODVRATNI (VIDEO)

Poredeći nas sa Nemačkom, Ana kaže da je Srbija bolja za život pre svega zbog troškova života

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Lepa Ruskinja Ana, koja već godinama živi van svoje otadžbine, odlučila je da pohvali našu zemlju i ljudima širom sveta do detalja objasni zašto smatra da je bolje živeti u Srbiji, a ne u Nemačkoj.

PUCNJAVA u San Francisku: Ranjeno šest ljudi kod zgrade opere

Ana, koja je poslednjih pet godina radila, studirala ili volontirala u Nemačkoj, Grčkoj, Austriji, pa čak i dalekoj Indiji, imala je dosta toga pohvalnog da kaže o našoj zemlji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Da li je život u Srbiji bolji od života u Nemačkoj? Verovatno ćete pomisliti da sam luda što ovo uopšte pitam, jer će mnogi reći da nema ničeg boljeg od života u Nemačkoj, državi u kojoj živi na hiljade i hiljade Srba. Ali, da vam kažem nešto, život može biti bolji u Srbiji za neke ljude, pa možda čak i za vas – priča u svom vlogu lepa Ruskinja.

Poredeći nas sa Nemačkom, Ana kaže da je Srbija bolja za život pre svega zbog troškova života.

– Neka vas ne iznenadi ali Srbija je jedna od najsplativijih zemalja za život u Evropi. Na primer u Srbiji će vas koštati upola manje da jedete negde van kuće nego u Nemačkoj. Upola manje para će vam biti potrebno prilikom kupovine prehrambenih proizvoda, 40 odsto manji su troškovi prevoza, 56 odsto su manji troškovi za smeštaj… – nabraja Ana u snimku sve razloge zbog čega je život u Srbiji bolji nego u Nemačkoj.

Ona smatra da u Srbiji super mogu da žive oni koji se bave biznisom onlajn, ili su “digitalni nomadi”.

– U Nemačkoj su za takve poslove porezi mnogo veći, tu su još i druge komplikacije, uredbe… U Nemačkoj vas mnogo više košta da vodite takav posao – kaže Ana i dodaje da u Srbiji od takvog posla može lepo da se živi, dok u Nemačkoj ne bi mogao da dobiješ ni boravak da bi vodio posao.

Ana ističe da u Srbiji bi bio zadovoljan svako ko se bavi IT biznisom, jer bi mogao lepo da zarađuje.

– Nemačka je dobra ako ste recimo inženjer – kaže ona.

Ruskinja kaže da preseljenje u Nemačku košta mnogo, i po nekoliko hiljada evra, dok u Srbiji to iznosi to mnogo manje.

– Ovde su jeftiniji stanovi, lakše ih je pronaći, pa ne morate da se nadmećete sa drugim stanarima. U Nemačkoj kada idete da gledate stan unutra ćete zateći mnogo njih koji su već zainteresovani, pa zavisite od vlasnika koji na kraju donosi konačnu odluku o tome koga će pustiti u stan – priča Ana.

– U Nemačkoj će vam tražiti tri depozita, a ovde mnogi traže jedan, a potom kiriju plaćate mesečno – ističe ona.

Sviđa joj se i što u Srbiji ima dosta nameštenih stanova za izdavanje, dok su u Nemačkoj uglavnom prazni stanovi.

Srbija ima bolji internet
Ana je prosto oduševljena kako internet radi u našoj zemlji. Kaže da se u Nemačkoj mnogi žale na pokrivenost, ali da u Srbiji tih problema nema.

– Internet u Nemačkoj je skup i često teško dostupan, dok u Srbiji imate internet gotovo svuda i mnogo je brži. Sada sam u stanu gde imam najbrži internet u životu. Samo leti! – oduševljena je mlada Ruskinja.

“Ovo je Balkan”

Nemačka je, prema njenom mišljenju malo bolje “opšte organizovana”. Kaže da su tamo pravila jasno postavljena i da ih gotovo svi poštuju.

– Ovo je Balkan, i možda ovde baš stvari nekad ne funkcionišu najbolje, ali sva ta pravila u Nemačkoj mogu da izlude čoveka. Pogotovo one ljude koji vole da žive slobodnije, koji neće da budu sputani – ističe ona.

Smatra da je u Srbiji dodatna prednost što kod nas radnje rade uvek i svuda.

– U Nemačkoj nedeljom ništa ne radi. I drugim danima radnje se zatvaraju ranije, a u manjim gradovima baš dosta ranije. Taj problem u Srbiji nećete imati. Kod njih rade neke prodavnice 0-24, imate trafike, imate sve. Možete da naručite kad vam nešto treba – kaže Ana.

Foto: Youtube/Printscreen

“U Nemačkoj si uvek stranac”

Ana smatra da se svako ko dođe strane u Nemačkoj bude posmatran kao stranac. Kaže da Nemci nisu mnogo srdačni i ne prihvataju ljude tako lako.

– Takav im je mentalitet, morate baš da se potrudite da ih “osvojite”. Ako se ne potrudite, moguće da nećete imati nijednog prijatelja u Nemačkoj. U Srbiji su svi tako srdačni, gostoljubivi, vole ljude koji su zainteresovani za njihovu kulturu, običaje… Spremni su da sve podele sa vama, da vam pomognu i da učine da se osećate prihvaćeno – kaže Ana.

Ona je istakla i da smo velike patriote, koje vole svoju državu i narod i zato obožavaju da strance upoznaju sa lepotama Srbije.

– Nemci se ne odnose prema svojoj zemlji tako, a meni se baš sviđa što su Srbi posvećeni svojoj zemlji i pokušavaju da je pokažu u najboljem svetlu – kaže Ana i dodaje da je to inspiriše, pogotovo to što Srbi mnogo vole da pričaju o svojoj istoriji dok to, kako tvrdi, sa Nemcima nije slučaj.

“Srpska kuhinja kida”

Ana se iskreno izvinila Nemcima, i priznala da uopšte ne voli njihovu hranu.

– Vaša hrana se zasniva na svinjetini, krompiru i hlebu. U Srbiji isto dosta jedu meso, ali razno i zdravo meso. Manje je masno, a jelovnik im je uopšteno raznovrsniji. Srbija proizvodi dosta voća i povrća, a hrana im je veoma ukusna i baš mi se sviđa – kaže Ana.

Oduševljena je palačinkama, jer je podsećaju na Rusiju, dok je palačinke, kaže, teško pronaći u Nemačkoj.

Foto: Youtube/Printscreen

Srbija je bliža moru, bolje je i vreme

Sviđa joj se i vreme u Srbiji, kaže da je oduševljava što ne pada kiša često, dok u Nemačkoj često kiša pada skoro svaki drugi dan.

Sviđa joj se i što posle samo nekoliko sati vožnje može da se stigne do mora.

– Srbija je u središtu Balkana i odavde možeš da odeš gde hoćeš, da obiđeš okolne zemlje. I Nemačka je dobro pozicionirana, ali zavisi šta te više privlači – kaže Ana.

Ispod Aninog snimka su odmah krenuli da se ređaju komentari.

– U Nemačkoj sam živela 27 godina, poslednjih 11 živim u Srbiji, mnogo je volim – piše u jednom komentaru.

– Moram da ti kažem da si skroz u pravu. Ja sam u Švajcarskoj već 20 godina, umesto u Crnoj Gori i mnogo toga počinje da me nervira. Verovatno kultura, ovde te prijavljuju kad god nešto uradiš i sve mnogo košta. Hvala ti za ovaj video – napisao je drugi korisnik.

Bilo je i onih koji su pokušali da “odbrane” Nemačku.

– Nije ni u Srbiji sve tako divno! – napisao je jedan korisnik.

– Dobro, živim ovde, nije da baš tako često pada kiša. Verujem da je u Srbiji toplije, ali vreme u Nemačkoj nije tako strašno kao što kažeš. Ipak, što se tiče interneta upravu si. Korona kriza je to svima stavila do znanja i nadam se da će konačno to popraviti – stoji u jednom komentaru.

– Ovde u Nemačkoj što se tiče poreza može da se kaže da od januara do juna radiš za državu, posle radiš za sebe. Nisam saglasan ni što se tiče hrane, i ovde je raznovrsna, možda nisi probala. Nije istina ni da ovde ne mogu da steknu prijatelji, može, samo pokaži interesovanje. Što se tiče patriotizma, takvi su oni koji nemaju čime drugo da se ponose. I nije istina da Nemačka ne priča o svojoj istoriji, naprotiv, baš otvoreno priča, čak i onom “teškom delu”. Puno je dokumentarac i muzeja – istako je drugi korisnik Youtube-a.

Bilo je i korisnika koji nikad nisu bili u Srbiji, a koje je ova Anina priča podstakla da dođu da nas posete.

– Moram da dođem da posetim Srbiju. Čuo sam dobre stvari od raznih ljudi, Amerikanaca, Kineza, Britanaca, sad i od lepe Ruskinje. Bio sam u Hrvatskoj i Bosni kao klinac i svideli su mi se koliko su srdačni – napisao je jedan čovek.

Izvor: Telegraf

Komentari (2)

  1. Prvo i prvo Ova zena uopste nije ruskinja niti zivi u Srbiji.Video je napravljen u komercijalne svrhe i na njemu veoma dobro zaradjuje. Svi Rusi pricaju engleski i nemacki sa veoma prepoznatljivim akcentom. Ovo je podvod samo tako.

    Odgovori

Ostavite komentar