Festival dokumentarnog filma: Otkrijte šta je zajedničko jugoslovenskim spomenicima i Tildi Svinton

Beogradski festival počinje 25. februara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Fandor

Treći Međunarodni festival dokumentarnog filma “DOK#3” biće održan od 25. do 28. februara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog i dalje aktuelne situacije sa pandemijom, novo izdanje će biti u hibridnom izdanju, odnosno kao kombinacija uživo događaja i onlajn projekcija na poznatoj platformi Moj Off.

Da li ste prepoznali detalje iz starih serija? “Wandavision” kao omaž najboljim sitkomima (VIDEO)

Festival će, 25. februara otvoriti film “Poslednji i Prvi čovek” u režiji poznatog kompozitora Johana Johansona, koji ovim neobičnim dokumentarcem pravi monumentalni esej o predstojećoj propasti, vezanoj za kovid 19.

Film vizuelno prikazuje detalje spomeničkih kompleksa nastalih u Jugoslaviji između 1960. do 1980. godina prošlog veka, dok sliku prati naracija koju čita slavna glumica i oskarovka Tilda Svinton. Naratorka pripoveda poslednje poglavlje romana “Prvi i poslednji čovek” (1930) britanskog međuratnog filozofa i SF pisca Olafa Stapledona, čiji roman je koncipiran kao pismo poslednjih ljudi na zemlji svojim precima.

Scena koja je obeležila domaći film: Nebojša Glogovac i Nataša Ninković su je snimili iz prve (VIDEO)

U okviru glavnog programa naći će se još 10 filmova, dok će festival i ove godine predstaviti izbor debitantskih dugometražnih dokumentaraca u takmičarskom programu “Enter Dok”.

U selekciji će se naći dva filma domaćih reditelja “Putovanje” rediteljke Aleksandre Mitrić Štifanić i film “Sreten, zaboravljeni vajar” Danijela Pavlovića.

Tokom 4 dana festivala, program festivala ponudiće svojoj publici najnovija dokumentarna ostvarenja, koja će publika gledati u bioskopu i onlajn preko digitalnog servisa Moj Off.

Snimak koji će vas rasplakati: Evo šta je Radmila Savićević govorila o mržnji (VIDEO)



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar