Srpski treneri više neće moći da rade u Engleskoj: Bregzit je kriv za sve!

Biće ovo jako loše po naše stručnjake

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnogo toga promeniće se na Ostrvu zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a tako će biti i sa fudbalskim pravilima.

Pravila vezana za imigraciju i dobijanje dozvola za rad će biti mnogo teža za sve, pa i za fudbalere i trenere.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dok bi po novim pravilima koja će se u budućnosti upražnjavati srpski fudbaleri i mogli naći u Engleskoj, to će za trenere odavde biti skoro nemoguće. Objavljen je dokument na 12 strana koji navodi šta je sve potrebno da bi se došlo u Englesku kao trener, a jedan detalj je problematičan.

Trener mora da radi u “top ligama” bar dve godine zaredom ili tri godine u prethodnih pet godina, kako bi dobio posao u Engleskoj. To znači da ni Veljko Paunović ni Vladimir Ivić ni Slaviša Jokanović ne bi mogli da dobiju posao u Engleskoj po tim pravilima.

Ovo znači da će srpski treneri prvo morati dugo da rade u nekoj drugoj Top 5 ligi Evrope – Italiji, Francuskoj, Španiji ili Nemačkoj, pa će tek onda moći da rade u Premijer ligi. Koliko je bilo takvih u prethodnim godinama? Jako malo!

Ali ne samo oni, po tom standardu Milkel Arteta ne bi mogao da sedne na klupu Arsenala, a Ole Gunar Solskjer na klupu Mančester junajteda, pošto je prethodno radio u Moldeu. Takođe ni Marselo Bjelsa ne bi dobio radnu dozvolu.

Ipak, pravila se neće primenjivati retroaktivno, tako da Paunović neće biti sprečen da radi u budućnosti. A zanimljivo je da posao ne bi mogao da dobije ni čovek koji je u Votfordu zamenio Vladimira Ivića Ćisko Munjoz, pošto je pre “stršljenova” vodio timove u španskoj četvrtoj ligi i Gruziji.

Totenhem primio pet “komada”, a Murinjo tvrdi da je njegov tim igrao “zadivljujuće kvalitetno”?!



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar