Jana prišla beskućniku, dala mu novac i hamburger: Ujutro je sačekao i ovim potezom joj je promenio život

Spontani gest doneo joj je neverovatan trenutak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/ABC7 news

Amerikanka Jana Dreskot (24) doživela je najneverovatnije iskustvo u životu posle spontanog čina dobrote i velikodušnosti.

Jana je prošle godine došla do jedne prodavnice u Portlandu kako bi obavila nedeljnu kupovinu, a usput je primetila starijeg čoveka kako po hladnom vremenu sedi samo u džemperu i letnjim papučama sa strane i gleda u daljinu. Nije čak imao ni masku.

Prišao beskućniku i ukrao mu sve pare: OVAKVU reakciju od 2 devojke ni u snu nije očekivao (VIDEO)

“Ispred njega nije bila ni kutija za davanje novca, ništa. Videlo se da je beskućnik, nikako nije izgledao dobro. Ali mu se na licu videlo da ga je život doveo dotle, da nije, što se kaže ‘propalitet’. Posle prodavnice sam odnela namirnice do kola i prišla sam mu. Rekao mi je da je pre 20 godina bio uspešan u svom poslu, ali da su ga zbog nekoliko grešaka svi otpisali, da mu je žena uzela kuću i odvela decu, da nigde nikoga nema. Digao je sada ruke od svega. Ušla sam u prodavnicu i pitala zaposlene jesu ga viđali ovde, na šta su mi odgovorili da je pre dolazio češće, kao i da deluje da nije pre bio beskućnik. Kupila sam mu hamburger i dala nešto novca, oko 40 dolara. Prijateljice su mi odmah zamerile što bacam novac, ali imala sam osećaj da moram da mu pomognem”, rekla je Jana za ABC 7.

Spletom okolnosti, ispostavilo se da je pomoć tom čoveku bilo nešto što će joj promeniti život.

Narednog prepodneva Jana je prolazila kolima pored prodavnice, bez namere da ponovo svraća, ali ga je videla ponovo ispred.

“Izašla sam iz auta i dala mu ćebe iz njega da se utopli. Bilo mi ga je mnogo žao. Izgledao je poput mog oca dobro i pošteno, vidi se da je negde u životu mnogo pogrešio i da nije od onih koji su stalno na ulici. Nasmejao se i pružio mi je ruku, rekao da se zove Fil. Popričali smo nekoliko minuta. Tada mi je dao neki medaljon. Rekao je da najmanje godinu dana nije upoznao osobu koja će s njim popričati više od 5 sekundi. Taj medaljon nasledio je od dede, naglasio mi je da ima neku vrednost, ali nisam obraćala pažnju. Rekao je da sam dobra osoba koja će uspeti. Pozdravili smo se i ja sam medaljon stavila u torbu”, rekla je Jana.

Na njega je potpuno zaboravila. Takođe i na Fila. Posle nekoliko dana, kada je praznila torbu videla je medaljon. Setila se Fila kad je otišla do prodavnice u nabavku, ali nije ga bilo tamo.

“Radnici su mi rekli da ga nema. Otišla sam u zalagaonicu i pitala vredi li išta, pošto mi je delovalo da je pravo zlato. Ispostavilo se da je njegova vrednost oko 15.000 dolara. Nisam mogla da verujem. Ništa mi nije bilo jasno. Zašto ga Fil nije prodao? Zašto je dao meni? Počela sam da plačem jer mi je majka bila bolesna i skupljali smo novac za težu operaciju. Da li mi je ovo bilo suđeno ne znam, ali mi je u potpunosti promenilo život. Majka je sada dobro, izvukla se, nasmejana idem kroz izazove. Fila više nisam videla”, rekla je Jana za TV stanicu ABC7.

Vlasnik restorana prerušio se u beskućnika, pa TESTIRAO radnicu Mariju: Njena reakcija ga je ZAPREPASTILA



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (11)

Ostavite komentar