Novinarka Jelena Zorić pohvalila udar države na kriminal: “Belivuk je bio spreman za novi 12. mart”

Danas je uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Jelena Zorić Foto: Instagram/Printscreen

Hapšenje organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka najozbiljniji je udar na organizovani kriminal otkad je Srpska napredna stranka na vlasti, ističe novinarka Jelena Zorić. Reč je o kriminalnoj grupi koja je bila spremna na sve i koja se može porediti sa zemunskim klanom, objašnjava ona.

Velji Nevolji određeno POLICIJSKO ZADRŽAVANJE: Sutra saslušanje svih uhapšenih

Danas je uhapšeno 17 pripadnika kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, a Zorić je podsetila da se uhapšeni sumnjiče za ubistvo, otmice i dilovanje droge.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sumnja se da je vođa ove kriminalne grupe Veljko Belivuk, osnivač jedne huliganske grupe “Principi” koji su do nedavno držali južnu tribinu stadiona Partizana i koji su očigledno bili spremni na sve. Izgleda da su se pripremali za nešto mnogo gore i mnogo teže. Upućivali su pretnje sa skrivenih naloga na društvenim mrežama – ističe novinarka.

Naime, kako objašnjava, pripadnici ove huliganske grupe su preko skrivenih naloga na Instagramu, ali i transparenata na tribinama slali preteće poruke policiji i predstavnicima države.

Jelena Zorić Foto: Instagram/Printscreen

– Ovaj klan Belivukov je zaista opasan na nivou zemunskog klana, znači spreman na sve. Možda su bili spremni i na neki novi 12. mart – upozorava novinarka.

Istakla je i da su svi predstavnici policije, BIA i tužilaštva sa kojima je od jutros razgovarala „bili zadovoljni i srećni što imaju utisak da konačno rade svoj posao“.

Jelena Zorić Foto: Instagram/Printscreen

Zorić je podsetila i da je Belivuk uhapšen jutros oko 5 časova na planini Rudnik i da se na fotografijama njegovog hapšenja vidi automobil marke „smart“ koji bi mogao da posluži kao dokazni materijal, jer je u tom automobilu poslednji put viđen jedan od pripadnika rivalske navijačke grupe Goran Veličković.

Kako je dodala, jedan od eventualnih razloga Belivukovog hapšenja mogla bi da bude i sumnja da je izvršio ubistvo navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića.

-Prema mojim saznanjima, najmanje šest muškarac je nestalo prethodnih meseci. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je krajem oktobra rekao da neće dozvoliti da neko reketira, odseca glave i šalje taj snimak putem aplikacije Skaj. Danas u tabloidima vidimo da su kavački i škaljarski klan imali kriptovanu komunikaciju preko aplikacije Skaj – podsetila je novinarka.

Posle hapšenja na Rudniku gde se, kako se sumnja, odvezao da bi prikrio eventualne dokaze, Belivuk je odveden u BIA, a zatim u pratnji pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice doveden na stadion Partizana gde se čitavo jutro obavlja pretres.

Sa fasade stadiona skinut je i jedan uvredljiv transparent za koji su iz uprave Partizana rekli da ga oni nisu okačili.

Foto: TANJUG / RADE PRELIC / bs

Mislim da su se plašili da ga skinu. Oni su živeli kao taoci Belivuka i glumili da je sve u redu –  ocenila je Zorić i podsetila da je Belivuk široj javnosti postao poznat nakon što je pretukao pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure.

Velja Nevolja Foto: Objektiv.rs/Vladimir Šporčić



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar