Javio se prvi čovek Australijan opena: Ovo je sudbina prvog grend slema u godini!

"Verovatnoća da će biti nekih većih problema je veoma mala", istakao je

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Prvi čovek Australijan opena Kreg Tili uverava javnost da će se prvi grend slem u sezoni odigrati onako kako je planirano.

Uprkos tome što je 507 osoba koje su povezane sa turnirom izolovano zbog pozitivnog slučaja jednog od radnika hotela u kojem su boravili, turnir će se odigrati po planu, ističe Tili.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Potrebno je da 160 igrača i igračica koje se nalaze pod izolacijom, uz njihove timove, dobiju negativne testove pre izlaska iz karantina.

“Verovatnoća da će biti nekih većih problema je veoma mala i očekujem da se svi oni vrate sa negativnim testom. Ubeđeni smo da će se Australijan open održati”, rekao je Tili.

Radnik obezbeđenja u hotelu Grand Hajat pozitivan je na koronavirus. On je posle svoje smene, 29. januara testiran negativno, da bi posle testiranja 2. februara dobio pozitivan nalaz. Ubrzo je reagovano odlaganjem žreba za Australijan open i sa postavljanjem brojnih pitanja od strane javnosti. Žreb je pomeren za petak od 04.00 sati ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Sam turnir je prethodno pomeren za tri nedelje kako bi svi učesnici i sve učesnice mogli da prođu obavezan period karantina.

Novi napad korone na tenis: Opet nam vrlo loše vesti stižu iz Australije!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar