NA DANAŠNJI DAN

Filmski talenat koji se pamti: Da li je Hita Ledžera ubio Džoker?

Kolege su ga obožavale

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Naveen Nagarajan

Na današnji dan 2008. godine svet je šokirala vest da je tragično preminuo australijski glumac Hit Ledžer. Važio je za jednu najtalentovanijih mladih nada Holivuda. Kolege su volele da rade sa njim, a ljubitelji filma su ga obožavali.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegova smrt je proglašena nesrećnim slučajem, zbog pogrešne kombinacije lekova koje je konzumirao. Iako je iza sebe ostavio filmove koji zadivljuju generacije, poput “Mračnog viteza”, “Broubek planine” i “Kazanove”, najviše se pričalo o njegovom ličnom životu i tome kako su izgledali njegovi poslednji dani.

Omiljena baka Holivuda puni 99 godina: Legendarne izjave Beti Vajt

Imao je samo 28 godina kada je umro. Potpuno se posvećivao svakoj ulozi koju je pripremao. Trudio se da svaka uloga bude drugačija. Vrhunska transformacija je bila njegova transformacija u Betmenovog negativca Džokera. Film je izašao nakon njegove smrti, posthumno je dobio Oskara, ali mnogi smatraju da ga je ta uloga ubila.

Govorio je da je čak šest nedelja proveo sam i zaključan u hotelu kako bi pronašao srž lika i savršeni način da ga prikaže. Ledžer je za medije izjavio da se plaši uloge, ali da da je želeo da je učini drugačijom.

“Potpuno sam sam sedeo mesec dana u hotelu i pisao dnevnik. Bilo mi je važno da nađem odgovarajući glas i smeh za lika. Zaista sam zavirio u realnost psihopate, nekoga ko inema svest o svojim delima. On je apsolutni socipata, klovn koji je hladnokrvni masovni ubica. Bilo je baš zabavno, jer nema granica za to šta Džoker može da uradi ili kaže”, izjavio je glumac nekoliko meseci pre premijere.

Mads Mikelsen i Tomas Vinterberg za Objektiv: Evo zašto je film “Još jedna tura” očarao svet (FOTO+VIDEO)

Nekoliko godina nakon glumčeve smrti pronađeni su njegovi dnevnici. U kojima su se nalazile stotine crteža klovnova i stranice iz stripova. Na kraju je bila napisana samo reč “zbogom”. I dalje se spekuliše o tome kada su ovi zapisi nastali. Ledžerov otac je rekao da mu je najteže bilo da prelista te stranice.

Nekoliko meseci pred smrt glumac je izjavio da je pod velikim stresom. Da ima velike probleme sa spavanjem od kada je igrao Džokera. Imao je problema sa narkoticima i alkoholom. U januaru 2008. godine pronađen je mrtav u svom krevetu u Njujorku, a pored njega su se nalazili brojni lekovi za spavanje.

Međutim, njegove sestre misle da ga Džoker nije oterao u smrti. Kejt i Ešli Bel su objasnile da su bile u čudu kada su prvo videle naslove koji povezuju Hitovu smrt i Džokera.

“Nije bio depresivan zbog Džokera, mislim da je bilo potpuno suprotno. Stvorena je slika da je on bio depresivan i da je na kraju to uzelo danak. Bilo mu je zabavno da igra Džokera, mislimo da se javnost vara”, rekle su u dokumentarcu “Ja sam Hit Ledžer”.

Džordž Kluni o novom filmu: Morao sam da režiram “Ponoćno nebo” (FOTO+VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar