Pio litar votke dnevno, gledao smrti u oči, a onda se tokom OVE noći dogodilo čudo: Evo šta DANAS radi

Do te večeri nije imao snage za preokret u životu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: LadBible printscreen/Jam Press

Britanac Pol Lok (45) imao je samo 14 godina kada je počeo da se uništava pijući po litar votke dnevno.

Zbog nekoliko pogrešnih odluka, krenuo je stranputicom i loše društvo lako ga je uvuklo i svet poroka.

Svetlana morala da pobegne iz svog sela: Iskopala 3 groba, pa uzimala ISTU stvar od preminulih

Pol nije video izlaz. Neprestano je ponirao, klizeći ka smrti sve dok joj nije pogledao u oči. To se dogodilo jedne hladne i kišne noći kada nije ni slutio da će mu jedna odluka promeniti život.

Pol je danas, verovali ili ne, uspešni slikar čija dela prelaze i cene od 15.000 evra. A evo kako se i kad dogodio preokret u njegovom životu.

“Pio sam koliko sam mogao, dok sam imao snage na nogama i keša u džepu. I kad nisam izlazio, pio sam sam u kući. Sa 14 godina! Kad sam bio trezan nije mi bilo dobro koliko se telo naviklo na pijanstvo. Sa 28 godina išao sam od psihijatra do psihijatra boreći se sa anksioznošću i depresijom. Počeo sam da razmišljam o samoubistvu. I kad sam upoznao buduću ženu Emu u 2005. bio sam alkoholičar. Valjda je videla nešto pozitivno u meni kad je rešila da se borimo zajedno”, rekao je Pol Lok za britanske medije.

Ovako je Pol izgledao pre nego što će upoznati buduću suprugu, Foto: LadBible printscreen/Jam Press

Par je 2008. godine dobio ćerku. Još kad se rodila Pol je želeo da napravi promenu, ali nije imao dovoljno snage. I pored najradosnijih momenata u životu bio je i dalje depresivan.

“Ključni trenutak dogodio se sredinom 2010. godine, tokom hladnije prolećne noći kada se ćerka koja je tada imala 2 godine probudila iz sna plačući. Tražila je da je zagrlim i nosim. Bila je žedna. Dok je pila vodu, gledala me je velikim, prodornim očima i zahvaljivala mi se uz poljupce u obraz. Kad je zaspala, rasplakao sam se i doneo sam odluku da moram da ustanem i borim se dok sam živ. I za nju i za suprugu, pre svega za sebe”, rekao je Pol.

Odvikavanje od depresije i alkoholizma teklo je pakleno i bolno, ali nije odustajao.

Pol je u vreme kad se rodila ćerkica osećao da stiže promena, ali nije imao pravu snagu da je zaista i napravi, Foto: LadBible printscreen/Jam Press

“Osećao sam da telo uporno traži stari način života. Borio sam se danonoćno okupan znojem. Nisam mogao da spavam, prolazio sam kroz agoniju, ali pobedio sam. Svu svoju energiju usmerio sam na slikarstvo, jer sam još kao klinac pokazivao da imam talenat. Nisam pogrešio”, ispričao je Pol Lok koji je danas veoma vrednovan i cenjen umetnik.

Policajac šokirao suprugu i četvoro dece: Otkrio im da ima još 2 VERENICE, a onda ih je dokrajčio OVIM



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar